Peloista suurimpia on hylätyksi tulemisen pelko.

skeema
*Sisältää mainoksia.

HYLÄTYKSI TULEMISEN PELKO.

Hylkäämisen tunnelukko on yksi yleisimmistä ja hankalimmista. Hylätyksi tulemisen pelko on hyvin inhimillinen pelko. Ryhmään ja joukkoon kuuluminen on laumaeläimelle, kuten ihminen on, ollut aikojen alusta saakka hengissä selviytymisen edellytys.

Hylkääminen ja ulkopuolelle asettaminen on ihmiselle suurta kärsimystä ja hätää aiheuttava tunne.

Kuitenkin voit myös alkaa käyttää hylätyksi tulemisen pelkoa itseäsi vastaan.

hylätyksi tulemisen pelko saa sinut toimimaan itseäsi vastaan.

 

Hylätyksi tulemisen pelko saa sinut käyttäytymään kuin lapsi, joka pelkää yksin jäämistä.

Hylkäämisen pelko voi aiheuttaa elämääsi monenlaisia hankaluuksia, Voit olla riitaisa, vetäytyvä, yksinäinen, masentunut. .

Voi olla, että takerrut kumppaniisi kynsin hampain, taikka et ollenkaan antaudu läheiseen suhteeseen vaan jätät ennen kuin sinut jätetään.

 

Hylkäämisen tunnelukko ohjaa sinua hylkääviin suhteisiin.

 

Hylätyksi tulemisen pelko ei välttämättä näy yksistään parisuhteessa vaan voi olla, että olet mustasukkainen myös ystävistä, työkavereista jne. Voit olla vihainen sisaruksille ja vanhemmille vaikka et tavoita miksi.

 

Hylkäämisen tunnelukko saa sinut usein joko toistuvasti valitsemaan hylkääviä kumppaneita, jotka eivät halua sitoutua taikka sabotoit oman pelkosi takia turvallistakin ihmissuhdetta. Lue lisää miten voit alkaa irrottautua hylkäämisen tunnelukon otteesta>>>>.

 

 

Vaikeinta on oppia löytämään tuki ja lohtu omasta sisimmästä, oppia rakastamaan ja arvostamaan itseäsi. Sen jälkeen, et kuitenkaan enää aseta itseäsi toisarvoiseen asemaan elämässäsi vaan haluat parasta sekä itselle, että muille.

 

Tunnelukko ei hellitä sillä, että yrität väkisin sen sivuuttaa.  lue lisää hylkäämisen tunnelukosta..

Tunnelukko hellittää sillä, että opettelet tuntemaan sen ja tulemaan skeemasi kanssa ystäväksi.  Opettelet  huomaamaana sen toimintamekaniikan, jolloin et toimi tunnelukon ohjaaman vaan valitset arvoisesi tavan olla ja elää.

-Anneli

AJANVARAUS>>>>

 

 

 

 

 

 

Kerro kaverille

One thought on “Peloista suurimpia on hylätyksi tulemisen pelko.

  1. Väsynyt mies 32 says:

    Kun olin pieni, äitini jätti alkoholisti isäni kun oli 2v syntymäpäiväni. Muutettiin kauas pois. Äiti opiskeli paljon, minusta piti huolen isomummo kunnes hän sitten kuoli syöpään.

    Tämä homma on kyllä rankkaa, varsinkin sen jälkeen kun tutustuin Kimmo Takasen Tunnelukkosi kirjaan. Nyt huomaan miten minuun sattuu ja miten tämä lukko tuhoaa kaiken mahdollisuuden elämään.

    Tajuan nyt toimintamallini, miten joka suhteessa alkuhuuman jälkeen pelko jättämisestä on ollut läsnä. Toimin siten että minut varmasti jätetään yksin. Työnnän kaikki pois ja tahdon vain kuolla, vaikka sisimmissäni tiedän että haluan elää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.