AJANVARAUS

Avaamo toimii Oulussa  mutta sekä puhelin- että Skypetapaamiset ovat olleet jo vuosia käytössä ja toimineet hyvin ympäri Suomen ja asiakkailleni myös muihin maihin. Jos olet Oulun liepeillä, olet tervetullut myös paikanpäälle. Ethän tule kuitenkaan flunssaisena.

”Ihminen ei valaistu kuvittelemalla valo-olentoja,
vaan tekemällä pimeydestä tietoisen.
Viimemainittu prosessi on kuitenkin epämiellyttävä
eikä se siksi ole monien suosiossa.”
-C.G. Jung. CW 13-133-

 

Elämäsi valmennus

on sinulle, joka olet halukas muuttumaan. Oletko jo huomannut, että elämässäsi on kaikki se minkä todella uskot kuuluvan juuri sinun elämääsi. Jos kamppailet rahan riittämisen kanssa niin aina se jotenkin riittää juuri siihen mihin ajattelet, että sen on pakko riittää.  Oletko huomannut, että ylipäätään kamppailet elämässäsi jatkuvasti jostakin selviämiseksi. Tai, että olet tavoitellut pitkään jotain, mikä vain ei tunnu onnistuvan. Olet ehkä jo vähän miettinyt voiko se olla niin, että sen saat mitä itse elämääsi luot ja tuon luomisen esteenä on oma mielesi. Jos olet näitä miettinyt niin tämä Elämäsi valmennus on juuri sinulle. Ensimmäinen tapaaminen kestää 1,5h ja sen jälkeen voit päättää haluatko jatkaa 5x1h valmennukseen.  Tutustumisen jälkeen saat juuri sinulle suunniteltuja tehtäviä tapaamisten välille.

 

 

Tunnelukkovalmennus/lyhytterapia

Kun elämässä varhaiset kokemukset ovat luoneet erilaisia haitallisia uskomuksia ja oletuksia itsestä ja kun nämä uskomukset, pelot ja vinoutuneet käsitykset itsestä ohjaavat elämääsi, niitä voidaan kutsua esimerkiksi tunnelukoiksi. Haitallisten tunnelukkojen takia olet joutunut jo varhain kehittämään itsellesi erilaisia selviytymiskeinoja ja nämä selviytymiskeinot aiheuttavat kärsimystä tämän päivän elämässäsi.

Haitalliset selviytymiskeinot näkyvät ennen kaikkea vaikeutena ihmissuhteissa.

Näitä hankalia oloja, pelkoja, aggressioita, katkeruutta jne. voidaan työstää tunnelukkojen tutkimisen kautta. Tunnelukkoterapia l. skeematerapia perustuu kognitiviisesta terapiasta laajenneeseen suuntaukseen tutkia varhaisten vaiheiden merkitystä sille, miten tänä päivänä ajattelee ja toimii.

Tämän tutkiminen antaa ymmärrystä omille valinnoille ja mahdollistaa itsen katsomisen myötätuntoisemmin ja ymmärtävästi.

Mikään tie ei ole helppo tai yksinkertainen, eikä hokkuspokkustemppuja ole. Mutta kun olet valmis ja halukas tutkimaan itseäsi,  minä olen valmis ja halukas siinä sinua auttamaan.

Joskus voi olla, että tarvitset vain 1-2 kerran ns. coachausta elämän eri tilanteiden kohdalla, ja se on aivan ok ja voit varata myös satunnaisesti omaan tarpeesi mukaan ajan.

MITÄ ON LYHYTTERAPIA

Lyhytterapiaa voi antaa myös muu ammattilainen kuin psykoterapeutti. Lyhytterapialla yleensä tarkoitetaan terapiaa, missä on selvä rakenne ja määrätty tapa työskennellä.

Lyhytterapialla pyritään vaikuttamaan johonkin tiettyyn ongelmaan tai oireeseen. Lyhytterapia on usein hyvä elämäntilannekriiseissä ja sellaisessa oireilussa, joka ei ole kovin vahvaa ja liittyy reaktiona johonkin kriittiseen tilanteeseen.

 Lyhytterapian kesto on yleensä 1-20 tapaamiskertaa viikon-kahden viikon välein. Jaksot kuitenkin voivat toistua ja terapiasuhde voi jatkua pitkäänkin jos asiakas kokee terapeutin työskentelytavan hyödyttävän itseään.

 

Lyhytterapia on maailmalla laajasti tunnustettu ja tutkittu psykologiseen teoriaan perustuva matalan kynnyksen mielen hyvinvoinnin hoitomuoto.

Lyhyterapiakoulutus on kaksivuotinen koulutus, joka sisältää psykoterapeuttiset valmiudet koulutuksen.

Lyhytterapia sopii erityisesti sinulle, jos sinulla on haasteita elämässäsi, jotka häiritsevät arkeasi ja elämästä iloitsemistasi.

Olen Anneli Pohjola kognitiivinen lyhyterapeutti ja voimavarakeskeinen työnohjaaja.

Työskentelytapani pohjautuu skeematerapiaan ja olen tehnyt tätä työtä vuodesta 2013 alkaen.

Jotta sekä terapeuttina, että työnohjaajana voisin antaa parastani, käyn myös itse säännöllisesti työnohjauksessa.

Voit varata myös puhelin-, tai skypeajan.

Tunnelukkovalmennus ei ole tässä tarkoitettu sairauden hoitoon mutta sillä voi olla merkittävä rooli hyvinvointisi kannalta.

 

Työnohjaus

Olen voimavaraskeskeinen työnohjaaja. Työnohjauksessa tarkastellaan työn herättämiä ajatuksia, tunteita ja toimia.

Työnohjauksen tarkoitus on auttaa sinua jaksamaan työssäsi, sekä löytämään mahdollisia uusia näkökulmia ja ratkaisuja työn tekemiseen.

Jos työnantajasi maksaa työnohjauksesi, ota yhteyttä ensin sähköpostitse.

Jos kustannat itse työnohjauksesi valitse sinulle sopivat ajat varauskalenterista.

Jos olet kiinnostunut ryhmätyönohjauksesta pyydä tarjous sähköpostitse  Myöskin jos työnantajasi maksaa työnohjauksesi ota yhteyttä sähköpostitse [email protected]

Vastaanottoni sijaitsee Oulussa Länsi-Patelassa, varauksen vahvistuksessa saat tarkemmat osoitetiedot sekä ohjeet jos varasit puh.- tai Skypeajan.

 

 

Koulutukseni:

Vapaaehtoisen rikossovittelijan koulutus.

Kognitiivinen lyhytterapeutti (Kognitiivisen psykoterapian Master-ohjelma 3,5 v. Integrum Institute) v. 2011-2016

Voimavarakeskeinen työnohjaaja 2,5 v, (Oulun Avoin Yliopisto / Dialogic Oy

Filosofian perusteet  20 op (Oulun Avoin Yliopisto)

Kasvatustieteiden abrobatur 15 ov (Oulun Avoin yliopisto)

Lähihoitaja mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyö

Sairaanhoidon opintoja 30 ov

Hei,

olen Anneli Pohjola, kognitiivinen  lyhytterapeutti ja tunnelukkoterapeutti-/valmentaja, Mindfulnessohjaaja ja työnohjaaja. Autan sinua löytämään oma sisäisen äänesi, joka ohjaa sinua ja auttaa sinua aina kannustavasti ja myötätuntoisesti.

Palautetta mikä Annelin kanssa työskentelyssä on auttanut:

 

kuuntelu ja uusien näkökulmien tuominen ongelmiin sekä itsetuntemuksen ja omien reagoimisien analysointi on lisännyt itsetuntemusta

Mindfulnesharjoitukset

Opin huomaamaan paremmin omia koukkujani. Pääsin irti syyllisyyden tunteesta ja ylimitoitetusta velvollisuuden tunteesta jota koen helposti – en kokonaan, mutta ainakin huomaan kun sorrun siihe ja yritän muuttaa ajatustani. Opin armollisuutta itseäni kohtaan.

Terapeutin asiantunteva ote ja heti ensimmäisellä kerralla traumaattiseen tapahtumaan meno ja ”siellä työskentely”

eniten auttanut konkreettiset työkalut, joita sain omaan arkeeni.

olen saanut ehkä hieman enemmän perspektiiviä asioihin

Vaikean tilanteen avaaminen, ”ensiapu”

Aukaisi tunnelukkoja

Oppia tuntemaan oma itseni ja hyväksymään itseni.

Olen löytänyt pienen minäni ja oppinut puhumaan hänelle.

Keskustelimme asioista niiden alkujuurista lähtien ja kuuntelija oli joku, jolla oli neutraali näkökulma asiaan. Pidin tavasta käydä ongelmakohtia lävitse ja niiden purkamisia, omien muistiinpanojen pitämistä ja niiden solmujen purkamista auki.

Jo se on riittänyt että on ollut ihminen joka kuuntelee. Tämän lisäksi olet auttanut jäsentämään minun arvoja ja sitä mikä minulle voisi olla elämässä tärkeää.

Olen oppinut ikäänkuin ottamaan etäisyyttä ajatus- ja toimintamalleihini ja kyseenalaistamaan niiden järkevyyttä. Kun tunteet tahtovat viedä mukanaan, muistan aiempaa herkemmin pysähtyä miettimään, miksi reagoin niin kuin reagoin.

Kiitos, käynnit luonasi auttoivat minua kohtaamaan oman sisäisen lapsen ja tunnistamaan erilaisia tunteita.

Teet hyvää ja arvokasta työtä. Terapiatyylisi on keskusteleva ja arvostin kovasti sitä, auttoi itseä enemmän kuin pelkkä yksinpuhelu, ja minusta hienoa, että muutaman kerran laitoit omaa persoonaa peliin kertomalla jotain vastaavaa omasta elämästäsi juuri sopivalla tavalla joka auttoi minua avautumaan enemmän. Arvostin myös tyyliäsi arvioida terapian tarvetta, kun solmut alkoivat avautumaan eikä terapiaa jatkettu keinotekoisesti vain juttutuokiona kun kykenin jatkamaan elämääni nuo uudet opit itsestä muistaen.

Kiitos, olit todella avuksi! Palaan varmasti sinulle, jos elämässä tulee vielä vastaavia kriisihetkiä.

Koin saavani todella paljon apua sinulta, jo muutamien käyntien jälkeen.Etenkin erilaiset harjoitukset olivat vaikuttavia.Olen suositellut sinua myös ystävilleni.Kiitos!

kiitos avusta!

Elämän ilo löytymässä, nyt joku tuntuukin joltakin, jopa naurattaa välillä ?

Olet aina läsnä asiaakkaan kanssa ja tulee turvallinen ja seesteinen olo.

Olet ihana ihminen

 

 

info(at)avaamoterapia.fi

040-5725135

Vastaanottoni sijaitsee Oulussa Länsi-Patelassa, varauksen vahvistuksessa saat tarkemmat osoitetiedot.

 

 

Olen Anneli Pohjola, skeematerapeutti, työnohjaaja, Mindfulnessohjaaja, henkinen valmentaja.

Voimavarakeskeinen työnohjaaja Dialogic / Oulun Avoin yliopisto 2,5 v

Kognitiivinen lyhytpsykoterapeutti Integrum Institute 2,5v

Mindfulnessohjaaja Integrum Institute 2 v.

Integratiivisen kognitiivisen psykoterapian Master-jakso 3,5 v

Koulutuksellinen myötätunto-retriitti Italia Assisi

Filosofian perusteet 15 op Oulun Avoin yliopisto

Kasvatustieteiden approbatur 15 ov Oulun yliopisto

Hoitotyön perusopintoja 33 ov Kemi-Tornion AMK

Lähihoitaja mielenterveys- , kriisi- ja päihdetyö Oulun sos.-ja terv.alan oppilaitos

Olen työskennellyt viitisen vuotta Oys:n lasten- ja varhaisnuorten os. sekä lyhyempiä jaksoja aikuispuolella. Viimeiset 16 vuotta olen toiminut ja toimin edelleen yrittäjänä hyvinvointialalla, jossa minulla on 5-7 alaista.