Miksi hän istui tuolillani?

tunnelukot

Hän oli ihan tavallinen nelikymppinen nainen. Kaksi lasta, omakotitalo ja koira. Ulkoapäin elämä näytti täydelliseltä.

Mutta miksi hän istui edessäni juuri nyt?

”En pysty sitoutumaan parisuhteeseen. Ahdistun kaikista miehistä, jopa lasteni isästä. Takanani on kymmeniä parisuhteen yritelmiä, mutta lopuksi käy aina näin. En osaa rakastaa. Omia lapsia – heitä rakastan. Ja koiraakin. Mutta miestä. Häntä en vain voi.”

Nainen katsoi alaspäin käsiinsä, huomasin että hänen oli vaikea pidättää kyyneleitä.

On raastavaa, jos ei voi rakastua.

Parisuhde ja aikuinen rakkaus antaa valtavasti elämäämme. Suurin osa meistä on rakennettu elämään kumppaneina. Toiseen ihmiseen nojaaminen helpottaa elämämme taakkaa. Toisesta saa voimaa. Rakkaus toiseen on kuin peruskallio, joka auttaa läpi monien harmaiden jaksojen.

Mutta mitä jos ei uskalla nojata? Ei uskalla päästää irti? Ei pysty rakastamaan, vaan ahdistuu.

Taustalla voi olla hylkäämisen tunnelukko.

Meistä jokainen pelkää joskus tulevansa hylätyksi. Joskus pelko on liian suurta, jolloin se ryhtyy rajoittamaan omaa elämää. Jos pelko on kasvanut liian suureksi, ei enää uskalla rakastua. Ei uskalla luottaa, vaan enemmänkin ahdistuu toisen ihmisen läsnäolosta.

Siksi olen halunnut ryhtyä auttamaan ihmisiä, joilla on liiallinen hylätyksi tulemisen pelko. Parhaiten sinua voin auttaa ”Hylkäämisen tunnelukko” -verkkokurssilla,

Kurssilla:

*   Etsit tuellani hylkäämisen tunnelukkoja, jolloin opit myös pysäyttämään tunnelukon aktivoitumisen.
*   Opettelet pysyvää ja vankkumatonta rakkautta itseäsi kohtaan. Opit hyväksymään itsesi ja näet miksi sinä olet tärkeä ja hyvä. Omanarvon tunteesi nousee ja onnellisuus kasvaa.
*   Oman itsen rakastamisen myötä voit löytää myös turvallista ja riippumatonta rakkautta myös toisia ihmisiä kohtaan, oli sinulla puoliso tai ei.
*   Uskallat jatkossa rakastaa ehdoitta, sillä tiedät, kuka olet ja mitkä ovat sinun rajasi. Avioliittosi onnellisuus pääsee kasvuun tai uskallat aloittaa ihmissuhteen ilman pelkoa hylätyksi tulemisesta tai ahdistumisesta.
*   Voit olla toisen kainalossa turvallisesti. Oma mieli rauhoittuu, kun pystyt luottamaan toisiin ihmisiin.
*   Ei enää draamaa: hallitset tunteitasi, et käyttäydy enää pelkkien tunnereaktioiden perusteella, ja voit keskustella asioista rauhallisesti.
*   Vahvistut ihmisenä. Työssäsi osaat vetää rajat kollegoillesi: et tee toisten työtehtäviä ja työtaakkasi kevenee. Sinua ei enää kohdella epäoikeudenmukaisesti.
*   Voit unohtaa elämän ilman jatkuvaa menettämisen pelkoa. Opit luottamaan ihmisiin ympärilläsi, jolloin sinun ei tarvitse enää tuntea kuristavaa tunnetta siitä, että jäisit yksin.
*   Tunne siitä, että sinua ei rakasteta laimenee ja vähitellen häviää pois. Sinun ei tarvitse elää loppuelämääsi yksin.

Tervetuloa mukaan tunnistamaan hylkäämisen tunnelukkoa, oveni on avoinna sinulle!

Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *