Turvattomuuden tunne tuo esiin syvimmän meissä.

Ajat ovat meille poikkeukselliset ja pelko omasta ja läheisten terveydestä on pinnalla.

 

Syyllisiä vaaditaan tilille ja väärin toimineita esiin. Kaikilla on oma näkemys ja ”tieto” asioiden tilasta ja varsinkin siitä, miten olisi pitänyt tai miten pitäisi toimia.

Omat syvimmät pelkomme nousevat pintaan epävarmoissa tilanteissa ja saavat meidät sekä puhumaan, että toimimaan enemmän kuin ajattelemaan.

Pelot sairastumisesta tai elinkeinon menetyksestä tuovat pintaan monenlaisia epävarmuuksia ja saavat meidät käyttäytymään hyökkäävästi ja syyttävästi.  Se mikä normaalisti ei välttämättä tuntuisi ollenkaan niin hankalalta saa nyt ihmiset reagoimaan pelkojensa kautta.

Mistä löytää nyt turvan ja varmuuden tunnetta?

Haluamme esiin syylliset ja haluamme rangaista jotakuta, jonkun olisi pakko tunnustaa, että toimii väärin.  Syyllisen hakeminen  vie huomion hetkeksi pois omasta pelosta tai omasta kivusta.

Kun jokin on väistämätöntä ja emme voi estää tai emme voi tai ole voineen vaikuttaa tapahtumiin  merkitystä on vain sillä, miten suhtaudumme asiaan ja se kuvastaa hyvin ylipäätään elämään suhtautumista.

Jäänkö kiinni siihen, että jotain on tapahtunut vai pohdinko miten tästä eteenpäin.

Voimavarojen tuhlaaminen katkeruuteen vie voimavarat pois nykyhetkestä. Katkeruus on kuin myrkky, jonka itse otat toivoen, että joku toinen kärsii.  Näin on joku viisaampi joskus sanonut.

Jospa voisit pysähtyä katsomaan pelkoasi, tutkia ja tunnustella, jutella sen kanssa, kysyä mitä se haluaa viestiä sinulle ja miltä suojella. Näin voisit hetkeksi pysähtyä omien pelkojesi ja tunteidesi äärelle ja rauhoittua. Tulisi tilaa pohtia ja hengähtää ja todennäköisesti huomata, että asiat aina järjestyvät jotenkin <3

Miten sinä päätät suhtautua asioihin, joita et voi muuttaa?

Voimia ja iloa hetkeesi.

.Anneli

 

 

>>Avaamo<<

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *