Tietoisuus ja hyväksyminen.

Mitä siitä seuraa jos hyväksyt, että kaikkeen elämässä ei saa vastauksia? Että kaikki mitä elämässä tapahtuu ei ole oikeudenmukaista eikä reilua?

Mitä tapahtuu sinulle jos hyväksyt jotku asiat elämään kuuluviksi asioiksi joihin ei aina voi vaikuttaa? Miksi et voi hyväksyä jotain sellaista mitä et kuitenkaan voi muuttaa? Menetätkö jotain jos hyväksyt, päästät irti? Mitä silloin menetät? Vai saatko kenties tilalle mielenrauhaa, tasapainoa, mielihyvää jne.?

Miksi meidän on niin vaikea päästää irti? Meissä puhuu joku ääni joka kertoo, että ei ole oikeudentajun mukaista irroittaa ajatuksesta, että minulle on tehty väärin tai että minua on loukattu. Mutta mitä siitä hyödymme jos asia ei muuksi muutu ?

Mitä jos hetken miettisit asiaa siltä kantilta, että mitä tapahtuu jos päästän irti jostain vanhasta kaunasta ? Miltä tuntuisi jos sitä ei olisikaan enää ajatuksissa?

Tietoisuus siitä mitä sen ajatuksen takana on, että ei voi päästää irti voi joskun auttaa irroittautumisessa. Ja kun voit vain hyväksyä, että tällaisia tunteita on niin sekin auttaa. Ei tarvitse yrittää piilottaa epämiellyttäviä tunteita vaan voi hyväksyä myös ne osana itseä.  Mutta hyväksyntä voi auttaa siinä, että epämiellyttävästä tunteesta tulee vähemmän vaikuttava 🙂

 

-Anneli