HOT !

Hyväksyntä

H= Hyväksy kaikki mikä omassa itsessäsi ilmenee.

Hyväksyminen on parempi vaihtoehto sille, että pyrkisimme välttelemään tai unohtamaan tai olemaan huomioimatta ym. asioita, joita emme haluaisi itsessämme olevan, kuten vaikkapa masennusta, vihaa, ylensyöntiä …jne.

Hyväksyessämme asiat, jotka eivät välttämättä ole toivottuja voimme tiedostaa ja katsoa rehellisesti itseämme ja vasta silloin on mahdollista lähteä tekemään muutosta. Hyväksyminen poistaa arvostelun ja itsen ruoskimisen ja syyttelyn. Hyväksynnän jälkeen voi ryhtyä miettimään mitä asialle olisi tehtävissä.

 

O= Omistaudu tutkimaan ja pohtimaan mitä haluat elämältä? Mitkä ovat niitä arvoja, joita kohti haluat mennä? Valitse 1-2 tällä hetkellä sinulle tärkeintä arvoa. Mieti mitä olet valmis tekemään niiden eteen?

Kun valitsemme tietoisesti asiat, jotka ovat meille tärkeitä on helpompi sitoutua muutokseen, joka edellyttää arvon saavuttamista.

T= Toimi ja tee valintoja ja toimintoja, jotka vievät sinua lähemmäs niitä asioita mitä haluat. Kun olet selkiyttänyt arvosi, tiedät mitä tarvitset saavuttaaksesi niitä asioita mitä arvostat. Toiminta on helpompaa kun olet tehnyt valinnan millaista elämää, työtä, parisuhdetta, terveyttä arvostat.

 

Mitkään edellämainitut asiat eivät suinkaan ole helppoja, vaan vaativat opettelua ja paneutumista. Mutta kaava on yksinkertainen ja kaikkien saatavilla 🙂 joskus kuitenkin apua asioiden selkiyttämiseen tarvitaan.

Tunnevajeen tunnelukko on kaikkein yleisin lukko vaikka sitä ei ole helppo ymmärtää. 

-Anneli