Omien arvojen mukaista elämää.

Testasin huvikseni netissä jonkin eurovaalikoneen ja yllätyin vastauksesta 🙂 Jäin miettimään missä kaikissa asioissa  itsellä on joku kuvitelma tai ajatus siitä minkälainen ihminen  on ja kuinka paljon se kuvitelma itse asiassa vastaa todellista elämää jota elää?

Tuon vaalikoneen kysymyksiin vastaaminen edellytti, että joutui miettimään mitä mieltä todellakin olen jostain asiasta ja kun sitä pohti syvemmin niin vastaus ei aina ollutkaan ihan ilmeinen. Samoin on elämässä monien asioiden laita. Olenko ajatuksissani rokkityttö tai hippityttö kuten eräs ystäväni itseään kuvasi 😉 ja kuitenkin todellisuudessa olenko ”ajautunut” jakkupukulinjalle..? Ja jos niin mitä se tarkoittaa?

No ei se tietenkään välttämättä tarkoita mitään muuta kuin, että nykyisin se  jakkupuku on vain ajankohtaisempi ym. Mutta se  v o i tarkoittaa sitä, että elää jonkinlaisen ristiriidan alaisena. Kuvittelee olevansa jotain muuta kuin mitä ilmentää ja siitä voi seurata epätyydyttävä olotila koska ei tunne ilmentävänsä omia arvojaan.

Senpä takia jos elämä tuntuu epätyydyttävältä, on joskus hyvä pysähtyä miettimään omia arvojaan sekä syvempiä, että kevyempiä arvoja ja sitä, että ilmentääkö elämässään niitä arvoja. Ei ole ihme jos on matalapainetta jos on vannoutunut luonnonsuojelija ja on töissä öljy-yhtiössä…no en tiedä oliko tuo esimerkki kovin hyvä mutta ajatus siis, että toteutatko elämässäsi sitä mitä arvostat? Onko sinulla joku vakaumus mutta elät sen vastaisesti? Se voi aiheuttaa hankalia tunteita ja ajatuksia ja itsesyytöksiä kunnes käyt läpi asioitasi ja teet sovinnon niiden kanssa. Muuta asioita joita voit muuttaa ja hyväksy ne mitä et voi muuttaa.

Omien elämänarvojen pohtiminen voi olla valaisevaa ja johtaa ihan uudenlaiseen elämänkokemukseen 🙂

 

-Anneli