Lisää tietoisuudesta.

Nähdäkseni Mindfulnessin tarkoitus on yksin ja ainoastaan auttaa tulemaan tietoiseksi ja läsnäolevaksi omalle itselleen. Eli sitä kuuluisaa itsensä löytämistä.

Ja  itsensä kanssa tutuksi tuleminen tarkoittaa mielestäni  sitä, että ei ole riippuvainen toisten ihmisten tunnetiloista eikä mielipiteistä. Kun voi olla täysin tietoinen omasta itsestään ja omien toimiensa tarkoitusperistä ei tarvitse tuntea epämiellyttäviä tuntemuksia toisten ihmisten asennoitumisen takia.

Kun löydämme hyväksyvän ja tiedostavan läsnäolon omaa itseämme kohtaan, automaattisesti siitä seuraa myös hyväksyvä tunnetila muita ihmisiä kohtaan. Kun ei tarvitse arvostella jatkuvasti itseään, ei tarvitse arvostella myöskään toisia ihmisiä. Elämä hyväksyvän tietoisuuden tasolla on lempeää ja paljon helpompaa kuin jatkuva tunteiden myrskynsilmässä heittelehtiminen.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että muuttuisi jotenkin tunteettomaksi tai ”elottomaksi” vaan että, voit tuntea sitä mitä oikeasti tunnet! Uskallat olla sitä, mitä haluat! Olemisesi ei ole riippuvainen siitä mitä luulet jonkun toisen ihmisen haluavan sinulta vaan sinä tiedät mitä itse haluat ja toteutat sitä. Kuitenkin niin, että olet aina tietoinen siitä, että sekä itsesi, että muiden ihmisten vahingoittaminen ei kuulu aitoon itseen.

Voit oppia vähitellen näkemään toisen ihmisen epämiellyttävän käytöksen hänen ongelmanaan ja vain huomioit sen ymmärtävästi mutta se ei aiheuta sinulle pahaa oloa, etkä tunne syyllisyyttä, etkä myöskään ärtymystä toisten töykeydestä. Koska tiedostat, että nämä eivät ole sinun tunteitasi, etkä voi myöskään tietää mitä toinen purkaa itsestään huonolla käytöksellä. Voit vain mielessäsi antaa lempeän ymmärryksen ja toivoa, että myös tuo toinen vielä kohtaa aidon itsensä jonain päivänä.

Kun olemme tietoisia omasta itsestämme, meidän ei tarvitse olla sen enempää marttyyreja tai uhreja kuin ei myöskään ylimielisiä tai uhkaavia toisia kohtaan. Emme tarvitse silloin tuollaista suoja-asua vaan voimme olla rohkeasti ja vankkumattomasti sitä mitä olemme.

Joskus voi olla, että menetämme muutaman ”ystävän” kun tietoisuutemme muuttuu ja emme kenties enää vastaakaan vaikkapa uhrin asemasta ystävämme käytökseen, vaan uskallamme olla lempeän lujasti oma itsemme. Tai voi olla, että joku jopa pitää sinua tunteettomana kun et halua antautua tunnemyrskyn vietäväksi ja antautua arvostelemaan jotain tapahtumaa. Tai jos viihdyt välillä itseksesi antaen mielen rauhoittua maailman melskeestä.

Kun olet sinut itsesi kanssa ja tiedostat samalla olevasi osa maailmankaikkeutta, sinulla ei ole puuduttavaa tai tylsää vaan löydät mielenkiintoista tekemistä ja tutkimista omien kiinnostuksen kohteidesi kautta. Olet nyt olet löytänyt rohkeuden tarttua aivan itse asioihin etkä tarvitse ketään toista ”kainalosauvaksi” vaan voit toteuttaa toiveitasi aivan itsenäisesti ja omilla ehdoillasi.

Tätä ja paljon muuta on tietoisuus ja läsnäolo, jota voi tavoitella esimerkiksi Mindfunessin kautta.

 

-Anneli