Kaikki muu(ko) on turhaa, paitsi läsnäolo :)

Tietoisen läsnäolon merkitystä ei nykytiedon mukaan voi korostaa liikaa!

Se, että olemme läsnä nykyhetkessä itsellemme ja toisillemme tuntuu olevan kaikkein merkityksellisin asia niin mielenrauhan kuin mielenterveydenkin kannalta.

Nykyään myös terapia on muuttumassa yhä voimakkaammin puhumisesta tekemiseen, tuntemiseen, aistimiseen ja ennenkaikkea tiedostamiseen.

Mindfulness l. tietoisuustaito kuten virallinen suomennos kuuluu, on avain stressinhallintaan, oman elämän hallintaan jne.

Kouluttajamme Juhani Laakson mukaan aivot ovat ehkä tyhmin lihas tai elin mitä meillä on :). Hänen mukaansa aivot toimivat juuri niin paljon kuin siltä vaadimme toimintaa ja esim. munkeilla jotka ovat harjoittaneet vuosikausia meditointia, aivojen silmien takainen osa on paksumpi kuin muilla ihmisillä. Eli lihasta on käytetty ja se on voimistunut ja kehittynyt aivan kuten missä tahansa toiminnassa jonka tarkoituksena on kehittää jotain kehon osaa.

Mindfulness menetelmä on tämän päivän ihmiselle kehitetty tietoisuustaito menetelmä ja sillä on saavutettu myös erinomaisia tuloksia esim. masennuksen tai erilaisten addiktioiden hoidossa. Siinä opettelemme keskittymään nykyhetkeen ja siihen mitä todella tapahtuu, eikä siihen mitä oletamme tai toivomme tai luulemme tapahtuvan. Opettelemme ymmärtämään, että elämä on täynnä nykyhetkiä! Aina voi valita, että aloittaa uudestaan, joka henkäyksellä on uusi tilaisuus.

Kahdeksan kerran harjoitteet ovat jo tehokas keino muuttaa mielialaa esim. masennuksen suhteen.

Mindfulness harjoitteet sopivat kaikille niin aikuisille kuin lapsille. Ei tarvitse olla mitään erityistä syytä mutta voi olla, että tunnet tarvetta muutokseen tai olet allapäin, elämä on kolhinut tai olet oravanpyörässä, etkä enää tavoita omia ajatuksiasi tai et tunnu hallitsevan ajankäyttöäsi. Olivatpa syysi mitkä tahansa, ne ovat erinomaisia syitä kokeilla tietoista läsnäoloa jos tunnet, että se kutsuu sinua.

Ensimmäinen viiden kerran pienryhmä  kokoontuu 16.11. tämän ryhmän tarkoitus on tutustua lempeästi Mindfulness menetelmään ja kokoontumisvälit ovat noin 2-3 viikon välein.

Jatkossa alkaa myös kahdeksan kerran ryhmiä jotka kokoontuvat viikon välein ja jossa on mahdollista löytää muutosta elämään. Ryhmätapaamiset ovat viikonloppuisin.

Jos tunnet kiinnostusta ryhmäosallistumiseen, ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä lisätietoja : [email protected]

-Anneli