Työnohjaus/Mentorointi

avaamoterapia

”Työnohjaustyylisi on kaunista, tyylikästä, eleetöntä, itseä korostamatonta, ohjattavaa kuuntelevaa”. -kouluttajan Jorma Ahonen YTM, perheterapeutti VET, organisaatiokonsultti (IFSI) Dialogic, arvio työskentelystäni.

Lue blogista  lisää ajatuksiani työnohjauksesta:

Kohtaaminen

Mielentilat työnohjauksen kohteena.

Tunnelukkomme näyttäytyvät myös työyhteisössä.

Esimiestyö ja itsensä ohjaaminen.

”Haitalliset skeemat ja selviytymiskeinot

Toistuvassa työuupumuksessa yksilö ylittää työskennellessään toistuvasti voimavaransa oman terveytensä, työkykynsä jopa ihmissuh- teidensa kustannuksella. Youngin, Kloskon ja Weishaarin (2008) kehittämä skeematerapia tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden yksilön hyvinvointia ja työkykyä haastavan, uusiutuvan ongelman jäsentämiseen ja työstämiseen. Sen keskeisiä käsitteitä ovat haitalliset skeemat ja niihin liittyvät haitalliset selviytymiskeinot.”

Pääset artikkeliin  linkistä.

http://kognitiivinenpsykoterapia.fi/sites/kognitiivinenpsykoterapia.fi/files/inline-files/kognitiivinen-psykoterapia-2011-1-vartiainen.pdf

 

 Artikkelissa Vartiainen pohtii Skeemojen merkitystä työuupumuksen taustalla.

 

TYÖNOHJAUS AJANVARAUS TÄÄLTÄ >>>>

Ota rohkeasti uusi kulma työnohjaukseen. Lähde pohtimaan sitä kuka olet työroolissasi ja mitä tuon roolin kantaja kokee ja miten tulkitsee työympäristöään.

Olen toiminut Voimavarakeskeisenä työnohjaajana vuodesta 2016 alkaen.

Asiakkaitani ovat sekä mielenterveys- ja hoitotyötä tekevät ihmiset, että kaikki, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan omaa työtapaansa. Nykyään työnohjausta osaavat hakea onneksi aivan kaikkien alojen ihmiset ja työnohjaus voi liittyä vaikkapa yrittäjyyden haasteisiin.

Yksilötyönohjaus  lähtee liikkeelle aina siitä, mitä koet juuri nyt tarvitsevasi.

Ryhmätyönohjaukset voivat liittyä työyhteisön ongelmiin tai olla muuten työkykyä ennalta ehkäisevästi ylläpitävää, sekä omaan työhön uusia näkökulmia avaavaa pohdintaa .Voit lukea lisää minusta täältä >>>>

 

Tavoitteena uusi näkökulma

Hyötyä esimiestyöhön

Kaikille esimiestyötä tekeville. Työnohjaus antaa mahdollisuuden tutkia omia voimavaroja, tuulettaa rapautuneita toimintamalleja ja etsiä uusia tapoja johtaa ja olla esimies.

Luentopalaute valtakunnallisilta työhyvinvointipäiviltä Helsingissä:
Hei Anneli,
Alla luentosi palaute, maximi 5,00. Hyvin meni 🙂
1. Arvioi luennoitsijoiden aiheen kiinnostavuus ja esiintyminen

Anneli Pohjola – Tunnista työyhteisön erilaiset tunnelukot (4,31)
100%
Anneli Pohjola – Miten kehittää itseään esimiehenä?(4,31)
100%
 
2. Päivien kokonaisarvosana 8,9

 

Työskentelyprosessi

Tapaamiset sovitaan tarpeesi mukaan. Suositus on kolmen viikon välein tapahtuvat tapaamiset, jotta työskentelyprosessi pysyy aktiivisena mielessä.

 

Mentorointi/sparraus

Olen toiminut yrittäjänä yli 20  vuotta. Autan sinua jäsentämään tilanteesi ja  tavoitteesi. Kartoitamme mitä tarvitset päästäksesi tavoitteisiin. Olen tukena vaikeissa ratkaisuissa.

P