Tunnevajeen tunnelukkoverkkokurssi

LUE LISÄÄ KURSSISTA ALTA

Kurssi sisältää 8 osiota. Jokaisessa osiossa on paljon pohdittavaa ja olisikin hyvä jos ottaisit itsellesi vihkon tai kansion, johon kirjoitat kysymysten herättämiä vastauksia ja pohdintojasi säännöllisesti.

Kurssi on itsenäistä työskentelyä.

Tunnelukkokursseillani on ollut vuodesta 2016 lähtien satoja ja satoja ihmisiä ja 97% heistä suosittelisi kurssejani myös muille.

Tunnevajeen tunnelukkokurssille pääset ottamalla yhteyttä [email protected]

Kurssin hinta on 49 e.

Kurssi toimitetaan PDF tiedostoina sähköpostiisi, joten kurssimaksulla ei ole palautusoikeutta, koska saat koko materiaalin kerralla itsellesi.

 

 

Osasto:

Kuvaus

Tunnevajeen tunnelukko

Tunnelukot

Skeema eli tunnelukko on ikään kuin päivittämätön vanha kartta, jonka mukaan ihminen edelleen aikuisena näkee tilanteet. Kartta on kuitenkin vanhentunut, koska sen ohjaama reitti on syntynyt lapsen tarpeisiin vahingollisissa olosuhteissa. Silloin se on ollut välttämätön, jotta on pysynyt reitillä ja selviytynyt mahdollisimman hyvin.

Aikuisuudessa tuo kartta kuitenkin on vanhentunut, vääristynyt ja haitallinen ja ylläpitää kärsimystä elämässä.

Tuo kärsimys liittyy tavalla taikka toisella useimmiten ihmissuhteisiin.

Lapsen selviytymiskeinojen ollessa käytössä aikuisena, olemme kykenemättömiä terveisiin ihmissuhteisiin, joko kokonaan taikka joidenkin tilanteiden osalta.

Voi olla, että et kykene solmimaan pysyvää parisuhdetta taikka et edes yritä. Sosiaaliset kanssakäymiset voivat olla hankalia ja haitata jopa työssä viihtymistä, tunnelukko voi jopa vähitellen eristää sinut lähes kaikista kanssakäymisistä muiden ihmisten kanssa.

Haitalliset tunnelukot

Tunnevajeen tunnelukko on ns. ehdoton tunnelukko, joka on syntynyt jo varhain lapsuudessa.

Sitä kutsutaan ehdottomaksi tunnelukoksi juuri sen takia, että se syntyy niin varhain ja muodostuu ihmiselle ehdottomaksi uskomukseksi itsestä.

Mitä varhaisemmassa vaiheessa lapsuutta tunnelukko on syntynyt, sitä vaikeampaa sen avaaminen on.

Niinpä työskentely lukon avaamiseksi kannattaisi aloittaa heti kun sen tunnistaa itsessään.

Työskentelyn aloittamisvaiheessa on hyvä muistuttaa itseään siitä, että lukot ovat olleet itsellä pitkään ja niiden työstäminen auki vaatii myös pitkäaikaista ja pitkäjänteistä työskentelyä. Kuitenkin jokainen myötätuntoinen oivallus itseään kohtaan vie askeleen eteenpäin kohti muutosta.

Tunnevajeen tunnelukko aiheuttaa erityisen suurta kykenemättömyyttä pysyviin ihmissuhteisiin.

Sinulla on syvä sisäinen uskomus, että et voi löytää pysyvää, luotettavaa, turvallista, rakkaudellista, huolta pitävää ja hyväksyvää ihmissuhdetta.

Tunnevajeen tunnelukko

Tunnevajeen tunnelukko on kaikkein yleisin tunnelukko, mitä ihmisillä on. Yleistä on myös se, että et itse tunnista kovinkaan helposti tunnevajeen skeemaa.

Tunnevajeen perustunnusmerkkejä ovat yksinäisyys, katkeruus ja masennusoireet, joille ei löydy selkeää selittävää tekijää.

Syvää tunteiden ja kokemusten välttelyä, sekä ”katoamisen” tunnetta, että ketään ei kiinnosta voi oppia hallitsemaan.

Kun opit ymmärtämään sinussa vaikuttavaa tunnevajeen skeemaa, voit oppia vastustamaan sen imua.

Alat kyseenalaistaa vähitellen tunnetta ja sisäistä kokemusta, että et ole olemassa kenellekään.

Voit alkaa nähdä kaavan, jota toteuttamalla olet ajautunut tilanteeseen, jossa olet vahvistanut tunnevajeen ohjaamaa uskomusta.

On totta, että tunnevaje on syntynyt sinuun jostain syystä mihin itse et ole voinut vaikuttaa. Totta on myöskin se, että tunnevajeen skeema on ohjannut sinua vetäytymään tunteita ja kokemuksia tarjoavista tilanteista.

Tunnevajeen tunnelukon tunnusmerkkejä aikuisena on kuvattu kolmella eri tavalla.

1 Valitset kumppaneita, jotka ovat dominoivia. Et kerro kumppanille omista tarpeistasi.

2 Vältät ylipäätään intiimejä ihmissuhteita.

3 Olet tunnetasolla vaativa sekä kumppania, että ystäviäsi kohtaan.

Nämä edellä mainitut esimerkit kuvaavat erilaisia selviytymistapoja, jotka ovat syntyneet tunnevajeen tunnelukon kanssa selviytymiseksi. Tapa valikoituu osittain meidän oman syntymälahjana saadun temperamenttimme mukaan.

Osa selviytymistavasta siirtyy myös mallina vanhempien tavasta olla ihmissuhteissa. Tavat tietysti myös sekoittuvat useimmilla ihmisillä. Mutta jokin malli on yleensä hallitseva ja näyttäytyy läheisissä ihmissuhteissa tai näkyy niin, että läheisiä ihmissuhteita ei ole.

Tunnevajeen tunnelukko syntyy hyvin varhain lapsuudessa ja on ns. ehdoton tunnelukko. Tämän takia se on hankala avata ja sen työstäminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Tunnevajeen tunnelukon ymmärtämisen vaikeus syntyy siitä, että se on jotain mitä et ole koskaan kokenut.

Sinua ei ole kohdattu lapsena emotionaalisella tasolla, joten et pysty tavoittamaan mitä se on, mitä vaille olet jäänyt.

Useimmat ihmiset, joilla on tunnevajeen tunnelukko, kuvaavat lapsuuttaan hyväksi tai ihan hyväksi.

Perustarpeista on siis huolehdittu ja muutenkin pidetty huolta mutta jotain on kuitenkin jäänyt puuttumaan. Tunnelukosta irti päästämisen halu alkaa syntyä oivalluksesta tunnelukon aktivoimien haitallisten selviytymiskeinojen ylläpitävästä kärsimystä.

Ymmärrys tunnelukon synnystä auttaa hyväksymään oman näkökulman muodostumista ja että se johtuu ”skeemasilmälaseista”, jotka vääristävät kokemusta.

Tunnevajeen tunnelukossa on kysymys kolmenlaisesta vajeesta lapsuuden aikana:

  1. Hoivan vaje – koet, että ei ole ketään, joka pitäisi sylissä, huomioisi tai olisi sinulle fyysisesti läsnä.
  2. Empatian vaje – koet, että ei ole ketään, joka todella kuuntelisi ja haluaisi ymmärtää mitä sinulle kuuluu tai miten voit.
  3. Turvallisuuden vaje – koet, että ei ole ketään kuka suojelisi tai neuvoisi. (voit silti itse olla hyvin suojeleva ja muita neuvova)

Kun alat ymmärtää ja nähdä mitä vaille olet jäänyt, sinun on mahdollista alkaa eheytyä etkä toimi enää automaattisesti tuon tunnelukon ohjaamana.

Voit alkaa nähdä sen kun sinua rakastetaan mutta myös sen kun tunnet vetoa vahingoittaviin ihmissuhteisiin.

Voit alkaa rakastaa itseäsi ja hyväksyä itsesi. Sinulle alkaa mahdollistua kokea onnellisuutta ja iloa, sekä läheisyyden tunteita ilman, että nämä tunteet tuottavat suunnatonta pelkoa ja ahdistusta.

Voit alkaa ymmärtää, että vaikka välillä ahdistaa ja on hankalaa se ei tarkoita, että se olisi pysyvä olotila.

Kurssi on jaettu 8 osioon. 

Jokainen osio sisältää laajoja pohdintakysymyksiä, joiden tarkoitus on ohjata sinua tutkimaan sitä, mitä et ole aiemmin syvästi havainnoinut. Kysymysten on tarkoitus auttaa sinua saavuttamaan ymmärrystä, millaisena koit elämäsi ja kasvuympäristösi ja ennen kaikkea itsesi kun olit lapsi.

Kurssin useimmat osiot sisältävät myös kuunteluharjoituksia

Näiden oivallusten ja ymmärtämisen kautta sinulle mahdollistuu ymmärtää enemmän itseäsi ja valintojasi. Voit alkaa löytää myös mahdollisuutta tarkastella erilaisia mahdollisuuksia kokea elämää.

Ennen kaikkea alat oivaltaa, että sinussa ei ole vika. Sinussa voi olla syvä haava, jonka syntymiseen olet kuitenkin syytön.

Tarkoitus ei ole syyttää kuitenkaan ketään, tarkoitus on löytää ymmärrystä ja sitä kautta kärsimyksestä vapautumisen mahdollisuus

 

Lähdet matkalle itseesi nyt, jokainen päivä, jonka vältät itsesi kohtaamista pitää sinua kiinni kärsimyksessäsi. Vain sinä voit ymmärtää itseäsi parhaiten mutta vain oikeisiin kysymyksiin keskittymällä voit löytää tuon ymmärryksen.

 

Lähdetkö matkalle itseesi nyt? ota yhteyttä [email protected]

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tunnevajeen tunnelukkoverkkokurssi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *