Hylkäämisen tunnelukon avaaminen-verkkokurssi

87,00  sis. alv

Kurssille kirjautuminen

Maksun jälkeen löydät kurssimateriaalin kirjautumalla sisään ja valitsemalla ”Pääsy verkkokursseille” sivuston ylävalikosta.  

Varasto loppu

Kuvaus

Jos näistä väittämistä jokin tai kaikki puhuttelevat sinua, tämä kurssi on sinua varten.

  •  Haluat kokea pysyvää ja vankkumatonta rakkautta itseäsi ja puolisoasi kohtaan.
  •  Haluat löytää sen henkilön, joka kainalossa on turvallista ja hyvä olla
  •  Et halua enää elää jatkuvan draaman pyörteissä
  •  Haluat hallita tunteesi ja keskustella asioista rauhallisesti.
  •  Haluat elää ilman jatkuvaa menettämisen pelkoa – et kaipaa enää hermoja kiristäviä riitoja puolison, lasten, ystävien tai työkavereiden kanssa.
  •  Haluat, että sinulla on itsevarmuutta viettää aikaa myös yksin etkä halua tuntea oloasi yksinäiseksi.
  •  Et halua kokea, että muut kohtelevat sinua epäoikeudenmukaisesti.
  •  Et halua enää pelätä, että kukaan ei rakasta sinua ja että joudut elämään loppuelämäsi yksin.

Hylkäämisen skeema on yksi hyvin varhain syntyvistä tunnelukoista.

Hylätyksi tulemisen pelko vaikeuttaa elämää monin tavoin ja ennenkaikkea parisuhteessa se on ongelmallinen. Voi olla, että et hakeudu ollenkaan läheisiin suhteisiin tai toimit itse ”hylkäät ennenkuin sinut hylätään” periaatteella.

 

Voit olla riippuvainen ja takertuva, sekä tuskallinen mustasukkaisuus ja epäluulo kalvavat mieltäsi.

Pelkäät tuhoavasi hyvänkin suhteen.

Tunnelukoistamme emme pääse eroon koittamalla väkisin olla huomioimatta tunteitamme. Voit kuitenkin alkaa tutustua  paremmin skeeman mekaniikkaan ja sitä kautta päästä tukevammalle pohjalle elämässäsi niin että et enää toimi skeeman määrittämällä tavalla. Tämä tehtävä ohjaa sinua tutustumaan skeemaasi ja antaa työkaluja miten voit alkaa keinutella  itseäsi etäämmäksi skeeman vaikutuksesta.

Jokainen pelkää jossain elämänsä vaiheessa hylätyksi tulemista. Se on täysin normaali pelkotila joskus. Kuitenkin jos pelkosi hylätyksi tulemisesta hallitsee elämääsi, tällöin puhutaan hylkäämisen tunnelukosta

Ylimitoittunut hylätyksi tulemisen pelko voi rampauttaa elämääsi monin tavoin.

HYLKÄÄMISEN TUNNELUKKO:

Voi aktivoitua olitpa sinkku tai parisuhteessa.

Saattaa aiheuttaa sen, että lopetat parisuhteen ensin, jotta sinua ei voi ”hylätä ja jättää”.

Jatkuvasti ja toistuvasti ikään kuin imeydyt tilanteisiin, jotka vahvistavat tunnelukkoasi entisestään.

Klassinen esimerkki lienee, että alkoholistiperheen lapsi menee parisuhteeseen alkoholistin kanssa.

”Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin”? Kuvaa hyvin hylkäämisen tunnelukon ohjaamia parisuhdevalintoja.

Tunnelukko aktivoituu “oikeiden” olosuhteiden johdosta.

Tunnelukon aktivoiduttua, olet sisimmässäsi vakuuttunut, että tulet aina olemaan yksin, sinut joka tapauksessa hylätään ja että et ole kenenkään pysyvän rakkauden arvoinen.

Hylätyksi tulemisen pelko on valtava elämää hallitseva voima jos sitä ei ole käsitellyt ja siihen tutustunut itsessään. Se ohjailee elämääsi ja valintojasi ja saa sinut toimimaan epävakaasti ja impulsiivisesti.

Hylätyksi tulemisen pelko aiheuttaa sen, että työnnät rakasta ihmistä kauemmas itsestäsi epäilemällä häntä, olemalla mustasukkainen, väheksymällä hänen rakkauttaan sinua kohtaan.

Koet valtavaa tuskaa ja kipua ja myös häpeää, että menet täysin pois tolaltasi kun kumppanisi lähtee työmatkalle, pikkujouluihin tai muihin tilaisuuksiin, joissa et ole näkemässä jatkuvasti miten hän toimii.

Lopulta tämä valtava epävarmuus ja pelko voi saada sinut jättämään kumppanisi, koska et kertakaikkiaan kestä tuota jatkuvaa pelkoa, että hän jättää. sinut.

Uskottelet itsellesi, että jätät hänet koska ”tiedät”, että jättää sinut kuitenkin, joten jätät hänen ensin.

Voit yhä uudelleen ja uudelleen valita ihmissuhteen, jossa joudut hylätyksi ja pysyttelet tuossa tutussa tuskaa tuottavassa kierteessä.

Hakeudut toistuvasti tuttuun haavoittavaan ilmapiiriin tai sabotoit itse hyvääkin ihmissuhdetta jatkuvilla epäilyilläsi ja peloillasi.

Hylkäämisen tunnelukko luetaan ns. ehdottomiin skeemoihin ja se syntyy jo varhaisessa vaiheessa lapsuutta Jos tilanne on otollinen.

Jos sinulla on hylkäämisen tunnelukko, se voi ilmetä esimerkiksi loputtomana yksinäisyyden tunteena. Tunteena, jota et usein osaa kuvailla muuten kuin, että olet aivan yksin.

Parisuhteet ovat usein raastavia koska et voi saada tunnetta, että suhde kestää. Elät jatkuvassa epävarmuuden tunteessa ja saatat ylireagoida lyhyeenkin eroon kumppanista kohtuuttoman rajusti.

TOISTUVASTI EROON PÄÄTYVÄT IHMISSUHTEET VOIVAT JOHTUA HYLKÄÄMISEN TUNNELUKOSTA

Elämääsi hallitsee jatkuva menettämisen pelko ja varsinkin parisuhteissa se aiheuttaa suunnatonta kärsimystä tätä tunnelukkoa kantavalle ihmiselle. Vaikka suhde olisi kuinka hyvä, eikä todellista syytä kumppanin menettämiseen ole, sinua piinaa jatkuva epäily siitä, että kumppani löytää ”paremman”.

Siitä seuraa, että työnnät kumppania loitommaksi jatkuvalla epäluulolla ja syyttelyllä. Lopulta usein itse katkaiset suhteen koska olet varma, että se joka tapauksessa loppuisi ja on parempi jättää kuin tulla jätetyksi.

HYLKÄÄMISEN TUNNELUKKO AKTIVOITUU

Kun hylkäämisen tunnelukko aktivoituu esimerkiksi lyhyen eron johdosta, hylätty pieni lapsi sisälläsi ottaa vallan ja käytös on kirjaimellisesti lapsen käytöstä. Saatat kiukutella ja syytellä, huutaa ja itkeä, että ”et selviä yksin ja miksi jätät minut taas”.

Hylkäämisen tunnelukossa tyypillistä onkin ns. hylkäämisen kehä: ensin tulee paniikki, sitten suru ja kun kumppani palaa kotiin tulee viha Ja taas mennään…

OMAN TUNNELUKON TUNNISTAMINEN LISÄÄ ITSEYMMÄRRYSTÄ.

Hylätyksi tulemisen pelko on oikeastaan kaikkien ihmissuhteisiin liittyvien pelkojen taustalla ja näin ollen hylkäämisen tunnelukko on ikään kuin kaikkien lukkojen perusta.

Mm. Näitä teemoja opiskelet kurssilla:

Miten tunnelukko näyttäytyy arjessasi

Miten tunnelukko haittaa ja rasittaa ihmissuhteitasi

Miten tunnistat tunnelukon aktivoitumisen ennen kuin se aktivoituu

Millaisia tunteita sinulle nousee pintaan, kun tunnelukko aktivoituu ja mitä siitä seuraa, miten toimit silloin

Miten opit muuttamaan haitallisia selviytymiskeinojasi

Opit ymmärtämään miksi sinulle on muodostunut hylkäämisen tunnelukko ja mitä se sinussa aiheuttaa

Opit, että sinä et ole yhtä kuin ajatuksesi

Opit, että sinä et ole syyllinen mutta olet kuitenkin nyt aikuisena sinulla on avaimet

kokemuksia kurssista:

Kun Niina ymmärsi ja oivalsi, että hänellä on hylkäämisen tunnelukko, hän hyväksyi sen aiheuttaman pelon tunteen eikä yrittänyt enää päästä siitä väkisin irti. Hän huomasi ”kaavan” joka hänen parisuhteissaan oli toistunut ja että hän oli usein jättänyt kumppanin kun kiintymys oli alkanut kasvaa.

Nyt hän opettelee sietämään pelon tunnettaan ja kertoo siitä myös kumppanilleen. Hän myös käyttää terapiassa oppimiaan keinoja ja tutkii mikä on totta ja mikä on mielen tuottamaa uskomusta.

Itseymmärryksen ja itsearvostuksen myötä Niina on seesteisempi ja ymmärtäväinen omia pelkojaan kohtaan. Myös parisuhde on kestänyt nyt pari vuotta ja hän on toiveikas elämää kohtaan.

Skeeman vallassa olevan Jaanan 39v. mietteitä : ”miksi sitä ei voisi olla normaali, miksi pitää murehtia ja tuskailla, analysoida ja pohtia. Miksi pitää harmitella ja märehtiä…”

Jaanan kurssin jälkeen : ”Olen oppinut pysähtymään ja muistuttamaan itseäni siitä, että aina ei ole kysymys minusta jos puolisolla on vaikka ”huono päivä”. Se, että minä en lähde dramatisoimaan puolison omissa ajatuksissa taikka pahalla tuulella olemista on tuonut aivan perustavaa laatua olevan muutoksen perhe-elämäämme.

*Muistutan itseäni siitä, että puolisolla on myös omia työasioita ym. mitkä vaikuttavat hänen mielentilaansa ja se ei tarkoita, että hän on jättämässä minut jos hänen huomionsa ei ole kokoajan minussa.

Minulle tämä on tuonut rauhaa ja tasapainoa ja on kuin raskas taakka olisi nostettu harteilta kun ei tarvitse kokopäivätoimisesti olla huolissaan …”. Välillä aina humpsahdan hetkeksi takaisin skeeman valtaan mutta kaivan tasaisin väliajoin kurssimateriaalit esiin ja vahvistan taas omaa olotilaani.”

KUN OLET TUNNELUKON VALLASSA, SILLOIN OLET LAPSEN TUNTEIDEN VALLASSA.

Hylkäämisen tunnelukko on yksi yleisimmistä ja hankalimmista. Hylätyksi tulemisen pelko on myös hyvin inhimillinen ja herättää voimakkaasti tunteen lapsesta, joka tavalla tai toisella on joutunut kokemaan hylkäämistä.

Ollessasi hylkäämisen tunnelukon vallassa, voi olla, että valitset aina uudelleen kaltoin kohtelevan tai tunnekylmän tai jopa varatun kumppanin. Jos olet ollut onnekas ja olet tavannut mukavan ja rakastavan kumppanin mutta tunnelukko aktivoituu, saatat alkaa sabotoimaan suhdetta.

Jos haluat vihdoin aloittaa muutoksen ja löytää tasapainoa elämääsi, niin tässä on sinulle tilaisuus.

Lähde nyt matkalle itseesi ja ota elämäsi haltuusi ?

Työstät kurssin kysymyksiä omaan tahtiisi ja omilla ehdoillasi

Kurssi sisältää 9 eri moduulia, joissa jokaisessa on sisällä 2-5 eri tehtäväosiota. Tehtävät ovat pohdintatehtäviä, jotka ohjaavat sinua sen äärelle mikä on hankalaa elämässäsi ja miten voit lähteä sitä itseymmärryksen kautta muuttamaan.

 

Vaikka saat 9 viikon verran materiaalia työstettäväksi, materiaali on tarkoitettu pitkään työskentelyyn, joten tarkoitus ei ole, että edes yrität työstää kaikkea yhdeksässä viikossa.

Tee tehtäviä esim. tunti 1-3 kertaa viikossa, ikään kuin varaisit ajan sisäiselle terapeutillesi ?.

Älä yritä tehdä kaikkia tehtäviä kertaistumalla. Et voi suorittamalla tehdä muutosta vaan tehtävien avulla antaudut prosessiin, joka sinussa käynnistyy.

Opettelet tunnistamaan haitallisia selviytymiskeinojasi ja miten ne ylläpitävät sitä mikä on sinulle haitaksi.

Tehtäviä ei voi suorittaa valmiiksi vaan ne ovat tarkoittu tueksi ja oppaaksi pitkälle muutosmatkallesi ?.

Anneli, voisitko auttaa minua. Puolisoni on ilmoittanut jättävänsä minut koska en pysty hillitsemään mustasukkaisuuttani.”

”Apua Anneli olen taas mokaamassa hienon ihmissuhteen sen takia, että en pysty luottamaan häneen.”

”Kaipaisin niin kumppania mutta en uskalla edes yrittää hakeutua lähempiin tuttavuuksiin.”

”Miksi olen taas tässä tilanteessa? Miksi minut jälleen petettiin, en jaksa enää…auta”

Tässä vain muutama viesti, joita olen saanut vuosien varrella, sisältö ja ongelma ovat kuitenkin aika pitkälle samankaltaisia. Eli ihmissuhteet ovat raastavia ja päätyvät usein eroon.

Toiveenasi kuitenkin luultavasti on, että voisit kokea turvallisuuden, vakauden ja hyvän olon tunteita niin ihmissuhteissasi kuin ihan vain omassa rauhassasi.

”Kun löysin oikeat kysymykset ja aloin esittämään niitä itselleni, tunnelukon vaikutukset elämääni alkoivat vähitellen avautua minulle. Huomasin muutoksia elämässäni päivittäin.

Pysyvät muutokset näkyivät jo parissa kuukaudessa. Mikä parasta, ahdistus ja tuska lieventyivät muutamassa viikossa työskentelyn aloittamisen jälkeen.”

Nyt kysymys kuuluukin…

Mitä olet valmis sietämään, että elämäsi laatu paranisi?

Amerikkalainen psykoanalyytikko James Hollis sanoo, että voit valita ahdistuksen tai masennuksen välillä. Ihmisen elämään kuuluu aina jokin määrä ahdistusta.

Jos koitat välttää ahdistuksen kokemista esimerkiksi välttelemällä kipeiden asioiden käsittelyä, masennus voi odotella nurkan takana ottaakseen vallan.

Masennus on pysähtynyttä harmautta. Ahdistus on eteenpäin työntävää, tutkimaan vaativaa, kipeää ja vaikeaa mutta ei pysähtynyttä.

Ota ahdistus ystäväksesi ja lähde rohkeasti katsomaan mitä se haluaa sinulle näyttää.

J. Hollis on myös sanonut, että rohkeimmat meistä valitsevat terapian.

Tässä on sinulle terapeuttinen työkalu, jota voit käyttää terapian ohella, terapian jälkeen, terapiaan valmistautuessasi taikka aivan omana terapiatyökalunasi.

Kuitenkaan tämä kurssi ei ole tarkoitettu sairauden hoitoon vaan sinun tulee olla valmis sietämään ahdistusta ja suruakin mitä voi nousta pintaan.

Lähde mukaan, tässä käy vain hyvin <3

Asiakkaiden palautetta valmennuksestani

”Kiitos oikein paljon kursseistasi ja jatka hyvää työtä. Olet auttanut minua avaamaan silmäni menneisyydelleni ja kasvamaan irti siitä. Matka on vielä kesken mutta nyt kuljen joka päivä oikeaan suuntaan. Olen siitä ikuisesti kiitollinen.”

”Elämä tässä ja nyt Mulla tuo oman vastuun merkitys naksahti paikoilleen, kun sain tunteen, että minulla on oikeus voida hyvin ja se ei ole itsekästä. Ennen ajattelin, että olen huono, kun en voi hyvin. Kaikki nämä itselleni haitalliset uskomukset ja ajatusmallit olen tietysti sieltä lapsuudesta itselleni omaksunut. Nyt näen miten voimakkaasti tunnelukot ovat ”ohjailleet” elämääni ja kuinka olen pitänyt niitä totuuksina elämästäni.”

Nyt on sinun aikasi valita, jatkatko samassa kärsimysnäytelmässä vai oletko valmis opiskelemaan uudet vuorosanat elämällesi.

Tule mukaan alati kasvavaan joukkoomme ja lähde murtamaan sukupolvien ylitse vaikuttavia tunnelukkojen ketjua.

En lupaa ihmettä yhdessä yössä tai viikossa koska mieli ei toimi niin eikä pysyvää muutosta todellisuudessa tapahdu hetkessä.

Haluan antaa sinulle todellisia mielen työkaluja jotka voit ottaa käyttöösi sitä mukaa kun se on juuri sinulle mahdollista.

Lupaan, että pääset tutkimaan jotain, mikä on jäänyt varjoon, pääset katsomaan syvästi sitä osaa sinussa, joka on jäänyt vaille ja joka pelkää.

Opit lohduttamaan tuota pelkäävää sinua ja vähitellen opit auttamaan itseäsi ja valitsemaan toisin?

Tärkeintä muutoksen tiellä ei ole kysymys miksi vaan MITEN.

Matka alkaa ja muutosprosessi käynnistyy. Astu laivaan ja ota mukaan asenne, että välillä myrskyää ja matkapahoinvointia voi ilmetä mutta sen voi kestää, välillä on tyyntä. Välillä hukkaat kompassin ja eksyt ja epäusko valtaa mielesi.

Ajattelet, että tämä on ihan väärä laiva ja tämä on ihan väärä kartta, ei tämä vie sinne, minne halusit. Kaikki tunteet ja ajatukset mahtuvat tälle matkalle. Pääasia on, että et anna tunteiden ja ajatusten hallita, vaan otat heti mukaan päätöksen olla matkalla, vaikka miten epäusko valtaisi mielen.

Onnea ja voimia matkaan, tässä käy vain hyvin.

Kurssille kirjautuminen

Maksun jälkeen löydät kurssimateriaalin kirjautumalla sisään ja valitsemalla ”Pääsy verkkokursseille” sivuston ylävalikosta.  

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hylkäämisen tunnelukon avaaminen-verkkokurssi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *