Ulkopuolisuuden tunnelukko-verkkokurssi

LUE LISÄÄ ULKOPUOLISUUDEN TUNNELUKOSTA ALTA

Lähde avaamaan ulkopuolisuuden tunnelukkoasi

Kurssi sisältää 8 osiota. Kurssin tehtävät ovat laajoja pohdintatehtäviä ja on tarkoitus, että voit käyttää kurssia pitkään elämäsi tutkimisen tukena.

Ota yhteyttä >[email protected]<  jos kiinnostuit Ulkopuolisuuden tunnelukkoverkkokurssista. Kurssin hinta on 39 e. Kurssi toimitetaan PDF tiedostoina sähköpostiisi. Kurssilla ei ole palautusoikeutta, koska saat koko materiaalin kerralla itsellesi.

Ulkopuolisuuden l. sosiaalisen eristäytyneisyyden tunnelukko ilmenee kokemuksena erilaisuuden ja muuhun maailmaan sopimattomuuden tunteesta. Tunnet että et kuuluu mihinkään ryhmään.

 

Kuvaus

Ulkopuolisuuden l. sosiaalisen eristäytyneisyyden tunnelukko ilmenee kokemuksena erilaisuuden ja muuhun maailmaan sopimattomuuden tunteesta. Tunnet että et kuuluu mihinkään ryhmään.

Ulkopuolisuuden tunnusmerkkejä aikuisena on kuvattu kolmella eri tavalla.

*Esimerkkejä skeemalle antautumisesta:

->Keskityt enemmän ihmisten välisiin eroavaisuuksiin, kuin yhdistäviin asioihin.

*Esimerkkejä skeeman välttämisestä: ->Välttelet sosiaalisia tilanteita, sekä ryhmissä tapahtuvaa toimintaa.

*Esimerkkejä skeeman ylikompensoinnista: ->Yrität kameolonttimaisesti muovautua aina kulloisenkin ihmisjoukon mukaiseksi, jotta sopeutuisit ryhmään.

Nämä edellä mainitut esimerkit kuvaavat erilaisia tapoja olla ulkopuolisuuden skeeman vallassa. Tapa valikoituu sekä oman syntymälahjana saadun temperamentin mukaan, että opittujen käytös- ja selviytymismallien mukaan tilanteesta riippuen, kun eri moodit eli tunnetilat vaihtelevat.

Kenties jo pitkänkin elämän ajan vaikuttanut skeema on tuttu ja tuntuu luonnolliselta.

Skeemat vastustavat muutosta.

Kun lähdet listaamaan skeeman paikkansapitävyyttä tukevia, sekä vastaisia todisteita menneestä ja tulevasta huomaat, että sitä tukevia todisteita on todennäköisesti aluksi helpompi löytää.

Ulkopuolisuuden tunnelukko kuuluu ns. ehdottomiin skeemoihin, jotka syntyvät jo varhaisessa vaiheessa elämää.

Tunnelukon synnyttämät selviytymiskeinot syntyvät varhain lapsena. Ole siis itsellesi erityisen myötätuntoinen, jos sinulla on ulkopuolisuuden skeema. Se ei ole syntynyt tyhjästä ja se on tullut sinuun jo lapsena suojaksi silloisia olosuhteita kohtaan.

Skeeman syntyyn on vaikuttanut lapsuuden kasvuolot, joissa koit jollain lailla olevasi erilainen tai ulkopuolinen. Se on voinut johtua perheestäsi esim. alkoholistiperhe tai muutoin sosiaaliselta statukseltaan muista poikkeava perhe vaikkapa varallisuuden (joko erityisen vähävarainen tai poikkeuksellisen varakas perhe) tai koulutuksen suhteen tai esim. taiteilijaperhe. Tai ulkopuolisuuden tunne on voinut syntyät hyväksikäytön tai muun kaltoinkohtelun seurauksena.

Ulkopuolisuuden tunnelukko voi alkaa syntyä myös, jos lapsuudessasi olet joutunut usein muuttamaan eri paikkakunnalle. Et ole päässyt juurtumaan mihinkään.

Tai olit perheessäsi jotenkin erilainen. Esim. iso ikäero sisaruksiin tai jokin toistuva kokemus, tunne, että olet eriarvoinen tms.

Myös johonkin ns. Vähemmistöön kuuluminen voi synnyttää ulkopuolisuuden tunnelukon, kuten esimerkiksi seksuaalinen suuntaus.

Jonkinlaisen erilaisuuden kokemus lapsena on aiheuttamassa ulkopuolisuuden tunnelukkoa.

Nyt itse aikuisena yksi tärkeä tehtävä on alkaa havainnoida mitä kaikkea samaa on sinussa ja muissa ihmisissä. Voit alkaa huomioida, että on lukemattomia ihmisiä, jotka ovat kokeneet samankaltaisia asioita, et olekaan niin kovin erilainen.

Ymmärrys siitä mikä on voinut olla tunnelukon aiheuttaja voi auttaa itseä pois skeemavetoisesta kokemisesta ja vapauttaa myös itsesyytöksistä.

Lähde avaamaan ulkopuolisuuden tunnelukkoasi

Kurssi sisältää 8 osiota. Kurssin tehtävät ovat laajoja pohdintatehtäviä ja on tarkoitus, että voit käyttää kurssia pitkään elämäsi tutkimisen tukena.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ulkopuolisuuden tunnelukko-verkkokurssi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *