Jumissa kaikessa vanhassa kuonassa.

Ajatteletko usein, että toivoisit elämäsi muuttuvan jollain tavalla paremmaksi tai onnellisemmaksi?

Mietitkö, että haluaisit tehdä elämälläsi jotain muuta kuin mitä nyt teet, mutta et uskalla edes tosissasi unelmoida muusta.

Toivotko toistuvasti, että joku läheinen ihminen, työkaveri tai esihenkilö muuttuisi kivemmaksi ja että sitä kautta sinun elämäsi muuttuisi paremmaksi.

Jos olet yhtään kuten minä olin vuosia sitten, niin olet kokeillut reikiä, energiahoitoja, psykoterapiaa, jumppaa, puhumista, puhumista, puhumista,… reikiä, energiahoitoja, psykoterapiaa, jumppaa, lisää puhumista….

Ja älä käsitä väärin, näissä edellä mainituissa asioissa ei ole mitään väärää. Päinvastoin kaikki mitä teet löytääksesi helpotusta tai muutosta, vie aina jonkin askeleen sinua lähemmäs todellista itseäsi. Tai jos teet työksesi jotain näistä niin se on ihan mahtavaa.

[Käyn itsekin edelleenkin välillä kaikissa noissa🦄virkistyäkseni ja ylläpitääkseni omaa voimaani ja tietoisuuttani. Se varsinainen työ on kuitenkin tehtävä itse]

Olet ehkä koittanut jopa käskeä itseäsi olemaan onnellinen, pitänyt jopa kynää huulien välissä, että mielesi luulisi sinun hymyilevän ja alkaisi tuottaa parempaa olotilaa.

Huomataksesi vain, että palaat aina siihen samaan turhautumisen, arvottomuuden, häpeän, pelon tai / ja epäonnistumisen tunnetilaan.

Kehosi ja mielesi ovat tunnistaneet jonkin tilan jo varhain elämässäsi, joka on ollut arkipäivää sinulle. Se on voinut olla pelkoa tai häpeää, hylätyksi tulemista, mitätöintiä tai muuta negatiivista tunnetta.

Palaat aina tuohon tunnetilaan muistelemalla vahingollisia tapahtumia taikka valitsemalla elämäntilanteita ja ihmisiä elämääsi, joiden kautta saat kokea yhä uudelleen tuota tuttua olotilaa. Kannat kehossasi ja mielessäsi tuota tunnetilaa ja se värittää tavalla taikka toisella elämääsi.

Kiskot puoleesi kuin magneetti jatkuvasti sitä samaa ja jos et saa jonkinlaista huonoa kohtelua toisilta niin tuotat itse itsellesi aina uudelleen adrenaliinitujauksen vaipumalla muistoihin ja katkeruuteen.

Tai pohtimalla kuinka kurjaa sinulla usein on.

Tai ajautumalla toistuvasti dramaattiiseen parisuhteeseen vuodesta toiseen ja kuvittelemalla, että se on rakkautta kun se on niin tuskallista.

Vaikka kuinka koittaisit muuttua, niin se on ihan sairaan vaikeaa.

Pysyvän muutoksen tavoittaminen on todella vaikeaa. Mieli ja keho pitää kiinni kaikesta vanhasta hapatuksesta, vaikka ei olisi enää syytä.

Usein kuulen asiakkaani sanovan minulle, että jos päästän irti vihasta ja katkeruudesta niin sehän tarkoittaa, että olen antanut anteeksi tai että olen luuseri.

Sepä se, voiko sitä enää selvemmin sanoittaa, että pidän mieluummin kiinni kärsimyksestä kuin päästän irti.

Ketä eniten vahingoittaa vanhoista jutuista kiinni pitäminen?

Yllättäväähän🤔se on, että ainoastaan sinua itseäsi tämä asenne vahingoittaa eniten.

Mutta, vaikka tämän nyt ehkä ymmärrätkin niin siltikin oman elämän ja tunnetilan, olotilan muuttaminen on siltikin vaikeaa.

Se on vaikeaa niin kauan kunnes pääsee sisälle siihen, mistä siinä on todella kysymys.

Muutoksessa on siis kysymys siitä, että pystyt muuttamaan sitä kuka olet, siksi kuka haluat olla.

Tiedän, kuulostaa oudolta.

Miten voisit muuttua joksikin toiseksi.

No, ehkä kyse ei ole ihan kirjaimellisesti siitä, että muuttuisit joksikin toiseksi. Mutta kysymys on siitä, että muuttuisit siksi kuka todella olet💜

Päästäisit irti vanhasta tarinasta, joka on määritellyt sinua koko ikäsi. Aloittasit uuden ja tuoreen tarinan ilman vanhoja uskomuksia ja pelkoja.

Mutta koska olet niin pitkään elänyt todeksi tuota vanhaa tarinaa niin sepä ei irrotakaan otettaan ihan vain nätisti pyytämällä. Se elää sinussa ja estää sinua olemasta ja tekemästä elämälläsi sitä, mitä kaipaat.

Jo itsessään tämän ajatus vaatii vähän pureskelemista, että sen jotenkin voi oivaltaa. 

Tunnelukkojen tutkiminen on aloituslaukaus koska sitä kautta pääset nopeasti käsiksi siihen, mistä pahoinvoinnissasi on kyse.

Pengotaan ensin sitä, missä kaikessa olet jumissa ja kiinni.

Sen jälkeen alkaa se osuus, missä aletaankin pohtia sitä kuka olet todella.

Ja sitten kääritään todellakin hihat ja aletaan tutkia niitä kohtia sinussa, jota et hoksaa, jota ymmärrä, että kaikki vanha taakka raahautuu yhä edelleen mukanasi.

Mutta toisaalta osaatko edes haaveilla muutoksesta, oletko koskaan aidosti miettinyt,  mikä se muutos tarkalleen olisi mitä toivot elämääsi?

-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *