Irtipäästäminen

Saan jokaisen kirjeeni jälkeen teiltä lukijoiltani jotain kommenttia, palautetta tai kysymyksiä ja lämmin kiitos niistä.

On aina itselle tärkeää ja herättävää huomata, että me voimme tulkita eri tavalla lukemamme kuin, mitä alunperin on ollut kirjoittajan ajatus.

Irtipäästämisen teemaan sainkin kysymyksiä, miten voi päästää irti jostain, jos ei ole tietoa mitä tilalle tulee kuten esimerkiksi työpaikasta.

Irtipäästämisen idea on päästää irti sisäisistä vaatimuksista ja asioista, joihin ei voi vaikuttaa.

Irtipäästäminen on ennen kaikkea mielen tasolla irtipäästämistä. Voit päästää irti vain jos ymmärrät ja tiedostat mistä kaikesta pidät kiinni.

Irtipäästäminen on irrottautumista niistä ajatuksista, katkeruuksista, väärinkohtelun kokemuksista, joita et voi muuttaa. Ne ovat tapahtuneet ja myrkytät vain sieluasi, mieltäsi ja olotilaasi pitämällä kiinni noista asioista.

Et voi päästää irti jos et tunnista missä olet kiinni.

Ajattelen, että irtipäästämisessä on usein kysymys jotenkin minuuden kokemuksesta.

Kuka olet sitten jos et pidä kiinni siitä, minkä olet kokenut vääryytenä.

Kuka olet sitten jos et antaudu alakulolle.

Kuka olet sitten jos katselet elämää odottaen enemmän hyvää kuin pahaa.

Olemme ihmisinä kaikki enemmän samanlaisia kuin erilaisia.

Myös tunteemme ja ajatuksemme ovat aika tavalla samanlaiset.

Kuitenkin se, miten suhtaudumme tunteisiimme ja ajatuksiimme on se mikä erottaa elämänmyöteisen ja ahdistuksen kourissa olevan.

Kaikilla meillä on myös epämukavia tunteita mutta toisilla on vahvemmat taidot keskittyä hyvän ja voimaannuttavan huomioimiseen.

Nämä taidot ovat pitkälti opittuja taitoja.

Se mitä on ollut mahdollista oppia on ollut riippuvaista siitä, millaisessa tunneympäristössä olet kasvanut, miten olet oppinut näkemään itsesi ja maailman.

Sen ymmärtäminen, miten olet itsesi oppinut näkemään ei olekaan ihan simppeli asia.

Vielä senkin jälkeen kun alat päästä jyvälle siitä, miten olet itsesi oppinut näkemään on pitkä matka siihen, miten alat muuttaa tuota näkemystä ja kokemusta itsestäsi ja elämästä.

Ja vasta sitten alkaa mahdollistua irti päästäminen. Sen takia esimerkiksi tunnelukkojen tutkimisen avulla itsen tutkiminen on merkittävää. Se auttaa sinua oppimaan itseäsi ja ymmärtämään sitä, mistä olisi hyvä päästää irti💜

Hylkäämisen tunnelukko >>>

 

-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *