Valmiiden kakkujen käyttäminen juhlissa on epäilyttävää.

Valmiskakkujen käyttäminen juhlissa on epäilyttävää.

Valmiskakuissa on usein kreemiä, ei aitoa kermaa. Jos käytät valmiskakkuja, mitä se kertoo sinusta, oletko itsekin jotenkin epäilyttävä, et aito?

Terttu-Kaarina oli erehtynyt ostamaan valmiskakut 60-vuotis juhliinsa ja siitäkös riitti pohdittavaa kylän rouvilla.

Piispasen Maikki arveli, että nyt on Terttu-Kaarina voittanut lotossa kun ei ole itse edes enää viitsinyt leipoa vaan on ostanut kalliita kakkuja valmiina.

Entinen kyläkoulun opettaja Sirkka Kottarainen pohti närkästyneellä äänellä, mitä kaikkia lisäaineita mahtaakaan kakut sisältää ja voiko niitä edes syödä. Samalla Sirkka otti toisen palan mansikkakakkua.

Hm Hm… voi, voi kyllä sitä ennen tehtiin kaikki itse, ei olisi tullut kuuloonkaan ostaa valmiita kakkuja. On se kyllä mennyt maailma niin huonoon suuntaan. Jos minä nyt otan tästä kuitenkin mutta kyllä sitä huomenna tietää syöneensä. Tuumaili kyläkoulun keittäjä ja lohkaisi kunnon palan kakkua.

Langan laiha Reetta Kankalo, kylätoimikunnan puheenjohtaja kieltäytyi nuttura täristen kakusta ja otti vain teetä, ilman sokeria.

Opitut asenteet, arvot ja pelot.

On valaisevaa joskus miettiä sitä, millaisia arvoja ja asenteita on varhain elämässään oppinut ja miten ne vaikuttavat sinussa tänään.

Yllä oleva tarinan pätkä on kuvaus jostain sellaisesta mistä en aina saa kiinni ja joinakin päivinä tavoitan sen kirkkaasti. Ristiriita usein omassa elämässä sen suhteen mikä on sallittua ja mikä ei ja miksi näin on.

Asiat voivat olla pieniä ja arkipäiväisiä mutta kun niitä on tarpeeksi niistä saattaa tulla elämää rajoittavia uskomuksia, joista seuraa sormea heristävä oikeassa olemista korostava tiukkapipo.

Asioita on myös terveellistä tutkailla kevyellä otteella mutta vakavissaan.

Hylkäämisen tunnelukko >>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *