Paha olo tekee kipeää.

Henkinen ja psyykkinen paha olo tekee kipeää, uuvuttaa ja lamaannuttaa.

Mutta ennen kaikkea se estää elämästä sitä elämää, mitä haluaisit elää.

Paha olo, aiheutuupa se sitten vaikkapa paniikkihäiriöstä, ahdistuksesta, alakuloisuudesta niin ongelma on nimenomaan siinä, miten  paljon siihen huomiomme on kiinnittynyt.

Ongelma ei niinkään ole siinä pahassa olossa itsessään vaan siinä kuinka paljon sen huomioiminen vie tilaa pois muulta elämältä.

Miksi kärsimme niin kovasti ja juutumme siihen kiinni niin lujasti?

Koska luet tätä artikkelia, niin todennäköisesti sinulla on elämässäsi jokin asia, johon olet etsinyt muutosta tai helpostusta. Sinua kiinnostaa luultavasti aiheet, jossa mielen hyvinvointiin koitetaan löytää apua.

Olet saattanut kysyä itseltäsi lukemattomia kertoja ”miksi tämä ei lopu”, ”miksi ei tule helpotusta” miksi en voi tuntea oloani koskaan hyväksi” , ”miksi en voi olla normaali” …..

Jos olet käynyt tätä taistelua mielessäsi pitkään niin voisitko kokeilla toisenlaista lähestymistapaa?

Että et koittaisikaan voittaa taistelua vaan koittaisitkin löytää keinon, joka auttaa sinut pois taistelusta?

Kärsimys on yleismaailmallista, vaikka joskus tuntuukin, että kaikilla muilla ihmisillä on asiat paremmin tai he ovat parempia.

Saatat katsella ympärillesi ja ajatella, että miksi minulla ei voi olla yhtä hyvä olla kuin muilla näyttää olevan kun he kulkevat iloiten ja nauraen ympärilläsi.

Totuus on, että myös he kärsivät. Ihmisenä olemiseen kuuluu henkinen kipu ja tuska, jota muut olennot eivät meidän kaltaisesti koe.

Ihmisyyteen kuuluu, että voimme muistaa, pelätä, ennakoida, luulla, jännittää, kuvitella, uskotella jne.

Siitä, että ihmisenä voimme tehdä paljon valintoja, sen suhteen mitä haluamme, joudumme maksamaan siitä henkisen kärsimyksen hinnan.

Mitä ”kokemattomampi” olet henkisen kärsimyksen ymmärtämisessä ja mitä enemmän siitä haluat vain irti, sitä kovempaa hintaa siitä maksat.

Voisitko päättää kokeilla jotain muuta? Että haluaisit muuttaa jotain elämässäsi, että päättäisit vaikka, että tämä kurssi voi aloittaa jonkin muutoksen sinussa.

Sinun ei tarvitse uskoa siihen mutta sinun täytyy haluta sitä.

 

-Anneli

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *