Tämä blogikirjoitus ei auta sinua todella.

Tämä aika on blogien ja self-help teosten kulta-aikaa.

Niissä on jotain niin ihanaa, koukuttavaa ja puhuttelevaa. Ne ovat usein ihan mahdottoman hyviä ja fiksusti kirjoitettuja ja täynnä täyttä asiaa.

 

Voit löytää niistä itsesi ja hihkut, että just näin, just niinkuin minä. Näin minullekin aina käy. Niin minunkin kumppanini aina toimii. 

Nyt kyllä sanon puolisolleni, että alahan sinäkin lukea tämä kirja niin tajuat, että kyllä sinussakin on vikaa. Ja nyt todellakin älyän, että minulla on oikeuskin ärsyyntyä koska puoliso käyttäytyy juurikin näin miten tässä kirjassa kerrotaan.

 

Sitten menee hetki ja alat taas etsiä jotain ratkaisua tylsyyteen, kärsimykseen, pelkoon, köyhyyteen, vihaisuuteen, tunnelukkoihin jne. Löydätkin uuden ihanan kirjan, jossa samat asiat on sanottu hiukan eri järjestyksessä mutta taas koet, että joku ymmärtää juuri sinua ja on laittanut kirjoihin ja kansiin juuri sen kärsimyksen, jota koet ja kuinka ihanalta tuntuu taas uppoutua lukemaan tai kuuntelemaan näitä sanoituksia.

 

Mutta.

 

Taas kuluu hetki ja tuttu tarve etsiä jotain helpotusta, ymmärrystä ja sinun puolellasi olevia sanoja, valtaa mielesi ja alat etsiä, olisiko tullut jotain uutta markkinoille.

Tosin saatat ehkä huomata pienen äänen sisälläsi, joka moittii sinua, että miten et saa sitä muutosta aikaan vaikka tiedät ja ymmärrät oikein- ja nurinpäin kaiken tästä asiasta. 

 

Ihmisen mielen ja tunnemaailman muutos ei tapahdu teknisen tai teoriatiedon kautta. Niintä voi toki olla apua mutta yksistään ne eivät tuo muutosta jos on kysymys varhain syntyneistä tunnelukoista ja syvistä mielen haavoista.

 

Pieni lapsi kasvaa eheäksi, itseään rakastavaksi, kykeneväksi rakastamaan muita ja kykeneväksi vastaanottamaan rakkautta, sitä kautta, että hänellä on turvallinen rakastava aikuisen katse, peili, joka katsoo takaisin rakastavasti, lempeästi ja ymmärtävästi.

 

Aivan samoin aikuinen ihminen, jolta tuo peili on puuttunut tai se on ollut puutteellinen ja jopa vääristynyt, samoin aikuinen ihminen tarvitsee edelleen tuon takaisin heijastavan peilin eheytyäkseen.

 

Ja siksi ei mikään lukeminen yksistään tai minkään kurssin tekeminen yksistään,  ilman vastaan heijastavaa peiliä voi toimia.

 

Jos todella haluat auttaa itseäsi, niin tarvitset peilin, jotain mikä palauttaa sinulle lempeästi ja ymmärätäväsi juuri sinun ajatuksiasi ja kokemuksiasi uudelleen pohdittavaksi. Jotain missä koet tulevasi konkreettisesti kuulluksi ja nähdyksi.  Jonkun, joka kestää sinun kipusi ja murheesi.

itsehoito-oppaat ja itsenäiset kurssit ovat hyvä apukeino ja lisä itsetuntemukseen mutta, itsehoito-oppaiden lukeminen pelkästään on kuin jatkuvasti kytevien tulipalojen sammuttelua ilman, että todella paneutuisit siihen miten nuo tuhoavat palot sammutetaan ja tuuletetaan.

 

Siksi Tunnelukkovalmennuksella kohti elämäniloa ja pysyviä ihmissuhteita kurssi perustuu vuorovaikutukseen sinun ja ajatuksiesti välillä. >>>

-Anneli

AVAAMON PALVELUT>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *