Voiko tunnelukoista voi päästä eroon?

VOIKO tunnelukoista voi päästä eroon?

*Artikkeli sisältää mainoslinkin.

 

 

Olennainen ja eteenpäin vievä kysymys on miten opit elämään tunnelukkojesi kanssa?

Tunnelukkojen tiedostaminen ja tunnistaminen on ensimmäinen askel.

Se, että alkaa tunnistaa omia tunnelukkojaan,  antaa usein jo alkuvaiheessa ahaa-oivalluksia.  Tavoitat jotain siitä kaavasta, jonka mukaan koet ja suhtaudut elämään ja tilanteisiin ja ennen kaikkea ihmissuhteisiin.

Kiinnostut miettimään mitä kaikkea tunnelukot sinulle aiheuttavat. Kiinnostut ehkä pohtimaan, miten niiden vaikutusta voisi vähentää.

Kun alat tunnistaa tunnelukkojasi, voit alkaa tunnistaa missä kaikessa voit huomata tunnelukon ohjaamia reaktioita.

Tunnelukkojen avaaminen on mahdollista ainoastaan tunnistamalla ne ja alkamalla tutkia niiden vaikutuksia omassa elämässään. Useimpien tunnelukkojen avautumisessa on tärkeää alussa ymmärtää ainakin jollain tasolla, miten ja miksi lukko on syntynyt.

Kuitenkaan synty syyhyn ei pitäisi  jäädä kiinni. Muuten vain vahvistat lukon otetta sinussa. Eteenpäin pyrkiminen on olennaista, mutta kaikki tapahtuu ajallaan. Aluksi on vain siedettävä sitä epämukavaa tunnetta, joka syntyy ymmärryksestä lukon syntymiseen.

Tarkoitus ei ole siis varsinaisesti etsiä syyllisiä mutta senkin olotilan sietäminen, että saatat kokea katkeruutta ja jopa vihaa, kuitenkin odotettavissa. Tällöin on hyvä jos sinulla on työskentelyssäsi apua, että et jää kiinni vahinkoa vahvistaviin ajatuskulkuihin, vaan saat tukea ja peilausta kipeiden tunteidesi käsittelyyn.

Kun tarkkailet itseäsi ja otat ikään kuin tutkijan asenteen omiin vaikeuksiisi, alat päästä vähitellen niskan päälle suhteessa lukkoihisi.

Tunnelukkojen avaamisessa usein alussa on kysymys miksi, mutta mitä nopeammin etenet kysymykseen, miten tästä eteenpäin, sitä nopeammin tunnelukon valta hellittää.

  Opetat mieltäsi vähitellen katsomaan tilanteita ja asioita eri tavalla. Muutos syntyy aina tekemisen kautta. Pyri tekemään toisin kuin tähän saakka. 

Kysy itseltäsi, voisiko tätä tilannetta katsoa eri näkökulmasta, mitä jos en kokisi sitä henkilökohtaisena loukkauksena, miten se muuttaisi kokemustani ja reaktiotani?

Kun kiinnostut siitä, mitä sinussa tapahtuu, alat ajatella, että et ole jonkinlainen vaan, että sinussa vaikuttaa tällainen lukko. Tällöin jo alat irtautua leimasta, minkä olet itsellesi asettanut.

 

Et ole hankala taikka luuseri taikka erilainen. Sinussa vain vaikuttaa tunnelukkoja,  jotka ovat aktiivisia ja ohjailevat sinua.

On hyvä huomioida, että tunnelukko on saattanut vaikuttaa elämässäsi kenties jo vuosikymmenien ajan, joten sen avaaminen ei myöskään voi tapahtua hetkessä. Anna itsellesi aikaa ja etene sopivin askelin.

Muistuta itseäsi, että tunnelukkojen kautta tulkitset usein elämää ja ihmisiä itsellesi haitallisesta näkökulmasta ja siitä seuraa sinulle toistuvasti kärsimystä.   Lukko vastustaa muutosta ja pitää kynsin hampain kiinni sinusta.

Apu ja  ohjaus on lähes aina tarpeen jos sinulla on syviä tunnelukkoja ja haluat todella alkaa tavoitella muutosta. Avun pyytämisessä ei ole mitään hävettävää. 

-Anneli

Suosituimmat blogiartikkelit

 Toistuvasti eroon päätyvät ihmissuhteet voivat johtua hylkäämisen tunnelukosta.

 Ainon Tarina,
Toistuvasti eroon päätyvät ihmissuhteet….
Hylkäämisen tunnelukko…
Tärkein neuvoni sinulla, joka kärsit hylkäämisen tunnelukosta.
Onko tunnelukko pelkkä uskomus.

 

 

 

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *