Erityisesti erityinen.

erityinen

Tässä ajassa on erilaisista nimikkeistä, jotka leimaavat itsen jonkinlaiseksi,  tullut jotain mikä tuntuu olevan melkeinpä tavoiteltavaa.

Kuitenkin todellisuudessa taustalta löytyy tunnelukkoja,  traumaattisia kokemuksia, masennusta, siis jotain mikä aiheuttaa ja ylläpitää tietynlaisia tuntemuksia, uskomuksia ja tapoja kokea elämää ja ihmissuhteita.

 

Näiden nimikkeiden ongelmallisuus on siinä, että kun kerrot itsellesi olevasi jonkinlainen niin silloin se on aina oiva selitys kaikille ongelmille ja vaikeille tunteille. Mutta mitä sitten on enää tehtävissä jos leimaat itsesi jonkinlaiseksi.

 

Voit tietysti kokea yhteyttä ja yhteenkuuluvuutta toisten samanlaisen leiman itseensä asettaneiden kanssa. Voitte yhdessä pohtia kuinka vaikeaa elämä on kun on näin erityinen. 

Voitte pohtia millaisia vaatimuksia asetatte ympäristölle ja muille ihmisille, että he järjestävät tilanteita niin, että sinun olisi siellä helpompi olla…

 

Mutta miten nämä auttavat sinua todella elämässäsi. 

 

Jos taas hyväksyt, että elämässäsi on ollut haitallisia kokemuksia, jotka ovat synnyttäneet sinussa erilaisia häiritseviä tapoja kokea elämää voitkin alkaa tutkia näitä uskomuksia ja haavoja ja ymmärtää, että sinä et ole jonkinlainen vaan sinussa on ajatuksia, uskomuksia, pelkoja ym. joita sinä voit muuttaa ja työstää.

Mitä jos sinä olisitkin erityinen juuri siksi, että olet sinä, ei siksi, että sinulla on jokin elämään kärsimystä tuottava malli, joka on syntynyt ymmärrettävästi haavoittavissa elämän tilanteissa.

Tunnelukot ovat seurausta elämässä varhain tapahtuneista haavoittavista kokemuksista ja ne voivat ylläpitää masennusta ja muita elämän laatua haittaavia toimintamalleja.

 

 

 

 

 

 

 

-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *