Vain omia tunnelukkojasi voit avata.

”Ihminen ei valaistu kuvittelemalla valo-olentoja, vaan tekemallä pimeydestä tietoisen. Viimeksimainittu prosessi on kuitenkin epämiellyttävä eikä se siksi ole monien suosiossa.” C.G. Jung. CW 13.335

Usein, kysymys kuuluu miksi hän toimii näin. Miksi hän taas petti, miksi hän taas jätti. Miksi nämä muut ihmiset kohtelevat minua näin. Miksi tämäkään suhde ei onnistunut.

Tai

Miten saan puolisoni ymmärtämään, että hän ei saa toimia noin tai näin. Miksi hän ei voi toimia niin, että minun ei tarvitsisi suuttua eikä tulisi riitaa.

Tai

Miksi hän juttelee niille toisille naisille / miehille vaikka tietää, että hermostun siitä ja sitten olen taas monta päivää aivan paniikissa ja vihainen.

Tunnelukkotyöskentely ei ole hokkuspokkustemppuja sisältävä ihmemetodi, jonka voisi oppia päivässä parissa. Se on syvälle menevää pitkäkestoista itsensä tutkimista, jossa tulet tuntemaan itsesi. Tulet tietoiseksi siitä mitä on ollut ja miten se on sinuun vaikuttanut. Alat vähitellen, hitaasti ja pienin askelin välähdyksenomaisesti ymmärtää, että voisi ehkä olla mahdollista reagoida toisin omiin tunnekokemuksiin.

Alat vähitellen ehkä kiinnostua siitä mahdollisuudesta oikeasti. Useimmat eivät kiinnostu koska sitä ihmeparantumista ei tullutkaan ilman, että itse tekee työn.  Itse joutuu tekemään työn koska kukaan ei voi tehdä sitä puolestasi.

Mutta ne, jotka kiinnostuvat ja jatkavat eteenpäin alkavat ymmärtää ja oivaltaa jotain. He oivaltavat kuinka vähän ymmärtävätkään.  Ja jälleen eteen päin mennessä he ymmärtävät, että tie on pitkä ja kivinen.  Mutta kuinka kiinnostava tie se onkaan.

Vasta tässä vaiheessa ehkä alat oivaltaa kuinka sitkeässä tunnelukon aiheuttamat toiminta- ja ajatusmallit ovatkaan. Ja työ jatkuu, Kyyneleiltä ei vältytä. Toisaalta jos et tule kosketetuksi ei mikään muutu.

 

Näitä kysymyksiä miksi tuo toinen ei toimi kuten minä haluaisin, kuulee hämmentävän usein.  Monien tuntuu olevan todella vaikea ymmärtää miksi tärkeämpi ja eteenpäin vievä kysymys on miksi minä koen kuten koen tai miksi olen suhteessa, jossa minua loukataan.

 

Siinä vaiheessa kun se oivallus alkaa tulla mieleen, että tärkein ja ainoa ihminen, jota voit muuttaa ja jota voit kehittää olet sinä itse olet jonkin merkittävän äärellä.

 

Jos olet valmis tekemään töitä itsesi kanssa niin nyt on  siihen mahdollisuus. Hylkäämisen tunnelukosta -eroon valmennuskurssi käynnistyy 15.5.

Voit lukea lisää täältä.

 

-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *