Tunnista hylkäämisen tunnelukko itsessäsi.

hylkääminen

Hylätyksi tulemisen pelko ylläpitää sisäistä uskomusta, että sinulle ei voi olla pysyvää eikä rakastavaa ihmissuhdetta olemassa.

 

 

VAikka sinulla olisi hyvä ja rakastava ihminen vierelläsi voit pelkosi kautta nakertaa ja tuhota suhteen itse

 

 

Jos sinulla on voimakas hylkäämisen tunnelukko  voi olla, että et pysty kokemaan turvallista ja seesteistä olotilaa vaikka kumppanisi olisikin luotettava ja turvallinen.

Koet rakkauden ja parisuhteen ikään kuin taisteluna, jossa pitää olla jatkuvasti varuillaan.  Hylkäämisen tunnelukko ruokkii hylätyksi tulemisen pelkoa ja epävarmuuttasi  sekä  ripustautumista.  Hylätyksi tulemisen pelko tuottaa tilanteisiin nähden kohtuutonta vihaa tai pelkoa lyhyenkin erossa olon ollessa tulossa.

Elät jatkuvassa tunteiden vuoristoradassa, jossa pelko hyökyy ylitsesi säännöllisin väliajoin. Kumppanin omat menot saavat sinut täysin pois raiteiltasi tai alat kehittelemään jotain, mitä pelätä.

Hylätyksi tulemisen pelko sinussa vaatii kumppanilta jatkuvaa todistelua, että sinä olet tärkeä ja tärkein. Ongelma on siinä, että mikään todistelu ei riitä. Kumppanisi ei voi tehdä mitään oikein vaan hylätyksi tulemisen pelko saa kaiken tuntumaan päin vastaiselta todisteelta.

Kaikki tämä edellämainittu  voi ilmentyä  turvallisessa ja rakastavassa parisuhteessa,

Hylkäämisen tunnelukko ilmenee ennenkaikkea läheisissä ihmissuhteissa.

 

Hylkäämisen tunnelukon ohjaamana  ”luet” yliherkästi merkkejä hylätyksi tulemisen mahdollisuudesta ja asetat usein kumppanille ihan mahdottomia vaatimuksia siitä miten tämän tulisi olla, jotta itselläsi ei olisi pelon tunnetta.

tunnista tunteiden kehä, jonka hylkäämisen tunnelukko aiheuttaa

 

Kun lukko aktivoituu kuljet pelosta surun kautta vihaan.

Paniikki on kuin pienen lapsen hätä kun hän eksyy äidistään.

Vähitellen tulee suru yksinäisyyden tunteesta, joka voi kehittyä ajan myötä myös masennus oireiksi.  Lue lisää hylkäämisen tunnelukosta.

hylkääminen

Tämän takia olisikin äärimmäisen tärkeää alkaa tunnistaa itsessään mahdollinen hylkäämisen tunnelukko jotta sen työstäminen voisi käynnistyä eikä siitä tulisi koko elämää hallitseva toimintamalli ja sisältä päin syövyttävä tuskan ja epäluulon katkera kalkki ei myrkyttäisi koko elämääsi.

Hylkäämisen tunnelukko voi myös ohjata sinut toistuvasti hylkääviin suhteisiin.

Hylkäämisen tunnelukon vallassa voi olla, että valitset toistuvasti kumppanin, joka todella pettää ja hylkii sinua tavalla taikka toisella. Tunnelukko ohjaa sinua suhteisiin, jotka ylläpitävät ja vahvistavat lukkoasi.

Turvalliset ja vakaat ihmiset eivät tunnu kiinnostavilta vaan etsiydyt draaman pyörteisiin ja siihen tuttuun tunteeseen, jossa voit kokea tuskaa ja kärsimystä.

Haluaisitko jo pois siitä?

Perusasiat täytyy ensin tunnistaa ja siitä alkaa työ, joka on loputon mutta muutos elämääsi mahdollistuu.

-Anneli

2 thoughts on “Tunnista hylkäämisen tunnelukko itsessäsi.

 1. Marjatta Tuominen says:

  Hei, ja kiitos artikkelista . Tunnen itseni aivan tunnelukkoiseksi ja sen myötä ihmissuhteeni on järestään mennyt karille ja haen epävarman kumppanin ,että varmaan menee pieleen.
  Niin mitä tehdä asialle kun tiedostan tämän itsessäni ..En ole enää nuori mutta ei nämä asiat sitä katsokkaan . Ne on niin syvällä.
  Äitini kuolema kun synnyin on varmaan osa tekijä jokin ihmeellinen kaipuu koko aika mitä ei ymmärrä millään .
  Olisin kiitollinen jos voisin saada tähän asiaan jonkunlaista helpotusta.

  t Marjatta

  • Anneli Pohjola says:

   Hei Marjatta, kiitos viestistäsi.

   Kyllä voisi kuvitella, että äitisi menetyksellä jo heti syntymäsi hetkellä on ollut iso vaikutus elämääsi.
   On vaikea antaa mitään muuta neuvoa kuin, että hae apua työskentelyyn, yksin se ei tahdo oikein onnistua.

   -Amneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *