PARANEEKO KUMPPANIA VAIHTAMALLA?

tunnelukot

 

Sanonta kuuluu, että ei se kumppani vaihtamalla parane.

Ei niin, kumppani ei muutu miksikään vaihdoimmepa kuinka usein tahansa jos toistat samaa skeemavetoista kaavaa. Mutta voit oppia tuntemaan itsesi ja näin muuttaa kaavaa.

Kun opit tuntemaan itsesi esim. tunnelukkojasi tutkimalla todennäköisesti sen jälkeen valitset erilaisen kumppanin. Valinta ei olekaan enää skeemasi määrittämän tarpeen mukainen vaan omien todellisten arvojesi  mukainen. Tällöin näet oikeasti ihmisen ja hänen vaikutuksensa sinuun.

 

Kun tunnelukko hallitsee tunnemaailmaasi niin todennäköisesti toistuvasti ajaudut jollain lailla samankaltaiseen suhteeseen eli kumppanin vaihtaminen ei lopulta muuta mitään, ajat vain harhakuvaa siitä, että joku toinen ihminen voi muuttaa elämäsi paremmaksi.

 

Tutkimalla ja tutustumalla omiin tunnelukkoihisi alat tunnistaa milloin skeema aktivoituu ja miten voit sitä tarkkailemalla päästä pois noidankehämäisistä valinnoista ja käyttäytymiskaavoista.

 

Ajattelen kyllä myös, että oman skeemansa tunnistamisen ja työstämisen kautta kuten Hylkäämisen tunnelukko tai  tunnevajeenkeema voi myös jo olemassa oleva liitto löytää uudenlaisen uoman, jossa ei enää olekaan katkeraa kamppailua tai pelkoa.Voi olla, että alatkin huomata kumppanisi hyvät puolet ja hyväksyt hänet juuri sellaisena kuin hän on, mitä tietysti toivot omalle kohdallesikin.

Voit oivaltaa omien uskomustesi ja pelkojesi aiheuttaneen ison osan kärsimyksestä ja ristiriidoista suhteessanne.

Tunnevajeen tunnelukon vallassa vaihdat aina uuteen koska kukaan ei tunnu osaavan rakastaa sinua oikealla tavalla.

 

Hylkäämisen skeeman vallassa voi olla, että valitset aina uudelleen kaltoinkohtelevan tai tunnekylmän taikka jopa varatun kumppanin.

TAi jos olet ollut onnekas olet tavannut mukavan ja rakastavan kumppanin mutta skeemasi aktivoituu niin, että alat itse sabotoida suhdetta.

 

Skeemojen tutkiminen on useimmille meille kannattava ja elämän laatua parantava sijoitus. Jos olet valmis vihdoin kasvamaan aikuiseksi ja ottamaan vastuun omista tunteistasi, et enää elä uskomuksessa, että joku toinen ihminen voi täyttää sinua kalvavan ikävän vaan haluat todella alkaa tutustumaan Itseesi, siihen tyyppiin, joka on todellisuudessa vastuussa elämästäsi ja onnellisuudestasi.
-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *