Vievätkö tunteet sinua.

tunnelukot

Jos annamme ajatuksillemme ja tunteillemme määräys- ja toimintavallan kyseenalaistamatta niitä, olemme ajatustemme ja tunteidemme vietävissä vailla todellista käsitystä siitä, miten haluaisimme toimia ja miten haluaisimme olla. Suurin osa ajatuksistamme on bulkkitavaraa, josta premiumtuotteet on vaikea erottaa jos uskoo kaiken mitä mieli tuottaa ajatusten muodossa. Tunteemme taas saattaa kummuta jostain aivan toisesta tilanteesta kuin mikä juuri nyt on käsillä ja jos toimimme aina sen hetkellisen tunteen ja mielijohteen mukaan niin sekavaa soppaa on luultavasti tiedossa elämässä.

Pahan olon voima on uskomattoman vahva ja siitä nouseminen on vaikeaa. Kuitenkin se, että voisi alkaa vähän kyseenalaistamaan sitä mitä mieli sanoo on alku sille, että pääsee itse oman elämän hallitsijaksi.

Jo sen pohtiminen ja oivaltaminen, että sinussa on ajatuksia ja tunteita ja sitten on vielä erikseen se oikea sinä jonka pitäisi päästä ääneen ja tulla kuuluvaksi ja näkyväksi. Ajatukset ja tunteet ovat työkaluja mutta ne eivät saisi olla isäntiä- Samoin kuin tuli on huono isäntä mutta hyvä renki, niin ovat myöskin tunteet ja ajatukset.

Usein  luullaan, että tunteiden hallitseminen tarkoittaa samaa kuin tunteettomuus tai epäaitous. Nämä eivät kuitenkaan liity mitenkään siihen, että aikuinen ihminen pystyy säätelemään tunteitaan eikä joudu niiden vietäväksi.

Tunteitasi et voi valita etkä määrätä mutta voit säädellä sitä miten reagoit tunteisiisi. Voit kyseenalaistaa sitä onko tämä tunne aiheellinen vai kumpuaako se jostain peloista tai uskomuksista. Voit oppia, että tunne ei tarkoita, että sen mukaan tarvitsee aina toimia.

 

Tunnelukot ovat valtavan voimakkaita mielen hallitsijoita ja ohjaavat elämääsi jos et ole niistä tietoinen.

Sen mikä on ”normaalia” ja mikä tunnelukkojen ohjaamaa, sitä voit tunnistella oman olotilasi kautta.

Oletko usein vihainen jos sinulta pyydetään jotain ja silti toimit pyyntöjen mukaan.

Tunnetko jatkuvasti, että sinä annat läheisillesi enemmän kuin saat.

Tunnetko jatkuvaa paineista olotilaa.

Pelkäätkö jatkuvasti, että sinut hylätään ja jäät yksin.

Onko kaikki aina jonkun muun syytä.

Koetko, että elämä kohtelee juuri sinua epäreilusti.

Oletko jatkuvasti surullinen.

Tässä vain muutamia esimerkkejä tunnelukkojen ylläpitämistä tunteista ja uskomuksista. Jotta ensin edes tavoitat näitä olotiloja sinun on pysähdyttävä kuulostelemaan itseäsi. Jos nämä tai näiden kaltaiset tunteet ja ajatukset hallitsevat elämääsi, olet niiden vanki ja toimit niiden määrittämällä tavalla. Jos et pysähdy kyseenalaistamaan koskaan sitä, ovatko nämä tunteet ja ajatukset tarpeellisia ja aiheellisia tänä päivänä, pysyt niiden vankina jatkossakin.

-Anneli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hylkäämisen tunnelukosta eroon verkkokurssi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *