Miten tunnelukoista voi päästä eroon?

avaa tunnelukkosi

Miten tunnelukoista voi päästä eroon?

Ehkä olisi parempi käyttää ilmaisua, miten opit elämään tunnelukkojesi kanssa?

Tunnelukkojen tunnistaminen on ensimmäinen tärkeä oivallus.

Usein jo se, että tunnistaa omia tunnelukkojaan saa automaattisesti aikaan jotain oivalluksia. Ymmärrät jo ehkä joitain ongelmia, mitkä elämässäsi toistuvat. Alat katsoa niitä hiukan uudesta näkökulmasta.

Voit ehkä huomata, että kiinnostut miettimään mitä kaikkea tunnelukot sinulle aiheuttavat. Kiinnostut ehkä pohtimaan, miten niiden vaikutusta voisi vähentää.

Kun tunnistat tunnelukkojasi, voit alkaa tunnistaa missä kaikessa voit huomata tunnelukon ohjaamia reaktioita.

Tunnelukkojen avaaminen on mahdollista ainoastaan tunnistamalla ne ja alkamalla tutkia niiden vaikutuksia omassa elämässään. Useimpien tunnelukkojen avautumisessa on tärkeää alussa ymmärtää ainakin jollain tasolla, miten ja miksi lukko on syntynyt.

Kuitenkaan synty syyhyn ei pidä jäädä kiinni. Muuten vain vahvistat lukon otetta sinussa. Eteenpäin pyrkiminen on olennaista, mutta kaikki tapahtuu ajallaan. Aluksi on vain siedettävä sitä epämukavaa tunnetta, joka syntyy ymmärryksestä lukon syntymiseen.

Kun tarkkailet itseäsi ja otat ikään kuin tutkijan asenteen omiin vaikeuksiisi, alat päästä vähitellen niskan päälle suhteessa lukkoihisi.

Tunnelukkojen avaamisessa usein alussa on kysymys miksi, mutta mitä nopeammin etenet kysymykseen, miten tästä eteenpäin, sitä nopeammin tunnelukon valta hellittää.

Erilaisten tehtävien tekeminen on se, miten opetat mieltäsi kokemaan asioita eri tavalla. Muutos syntyy aina tekemisen kautta. Pyri tekemään toisin kuin tähän saakka.

Kun kiinnostut siitä, mitä sinussa tapahtuu, alat ajatella, että et ole jonkinlainen vaan, että sinussa vaikuttaa tällainen lukko. Tällöin jo alat irtautua leimasta, minkä olet itsellesi asettanut.

Et ole hankala taikka luuseri taikka erilainen. Sinussa vain vaikuttaa tunnelukko joka on aktiivinen.

On hyvä huomioida, että tunnelukko on saattanut vaikuttaa elämässäsi kenties jo vuosikymmenien ajan, joten sen avaaminen ei myöskään voi tapahtua hetkessä. Anna itsellesi aikaa ja etene sopivin askelin.

Yritä muistaa, että tunnelukko aiheuttaa sinulle epämiellyttäviä ajatuksia ja tuntemuksia. Lukko vastustaa muutosta ja pitää kynsin hampain kiinni sinusta.

Joskus henkilökohtainen ohjaus voi olla paikallaan. Avun pyytämisessä ei ole mitään hävettävää. Voit päästä paljon nopeammin eteenpäin ja eroon epämiellyttävistä tunteista, kun sinulla on apunasi ihminen, joka tietää, miten toimia.

-Anneli

Suosituimmat blogiartikkelit

 Toistuvasti eroon päätyvät ihmissuhteet voivat johtua hylkäämisen tunnelukosta.

 Ainon Tarina,
Toistuvasti eroon päätyvät ihmissuhteet….
Hylkäämisen tunnelukko…
Tärkein neuvoni sinulla, joka kärsit hylkäämisen tunnelukosta.
Onko tunnelukko pelkkä uskomus.

Tunnelukkojen vaikutukset e-kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *