Ulkopuolisuuden tunnelukko ohjaa yksinäisyyteen

Ulkopuolisuuden tunnelukko saattaa olla usein sen takana, että kutsut itseäsi introvertiksi.

Kun sinulla on ulkopuolisuuden tunnelukko, koet että et kuulu mihinkään ihmisryhmään, koet olevasi erilainen kuin muut. Voit nimittää itseäsi yksinäiseksi sudeksi ja antaa ikään kuin ymmärtää, että yksinäisyys on valinta, jonka olet tietoisesti tehnyt. Ikävää on kuitenkin, että kärsit yksinäisyydestä ja koet, että sinulla ei ole vaihtoehtoja.

Ulkopuolisuuden tunnelukon tunnistaminen auttaa irrottautumaan tunnelukon vallasta

Ulkopuolisuuden tunnelukko kuuluu ehdottomiin tunnelukkoihin, mutta poikkeuksellisesti se alkaa syntyä hiukan myöhemmin lapsuudessa, kuten kouluiässä. Ulkopuolisuuden tunnelukko ei myöskään välttämättä suoraan ole sidoksissa lapsuusperheen sosiaalisiin tapoihin. Ulkopuolisuuden tunteen syntymiseen liittyy useinkin perheen ulkopuolinen tapahtuma ja sitä edes auttaa jos olet perusluonteeltasi taipuvainen sisäänpäin kääntyneisyyteen.

Ulkopuolisuuden tunnelukko voi syntyä kenelle tahansa, joka jostain syystä kokee olevansa erilainen kuin muut. Tuo kokemus voi syntyä hyväksikäytön seurauksena.

->Sinulla on salaisuus, jota et ymmärrä ja josta kukaan ei tiedä. Se voi syntyä jonkin muun trauman takia. Ulkopuolisuus voi syntyä syrjinnän, erilaisen ulkonäön, köyhyyden, rikkauden, adoption, minkä hyvänsä asian takia, mikä saa aikaan voimakkaan tunteen erilaisuudesta. Sen voi alkaa synnyttää lapsuusperheen erilainen sosiaalinen status ympäristöön verrattuna kuten köyhyys tai rikkaus, tai perheen erottuessa jotenkin muuten ympäristöstä.

Aikuisena tuo käsittelemätön ulkopuolisuuden tunne usein lisääntyy ja saa aikaan erilaisia välttämiskeinoja, jolloin siitä voi olla seurauksena totaalinenkin sosiaalinen eristäytyneisyys.

Ulkopuolisuuden tunnelukko saa aikaan tunteen, että katselet elämää lasin takaa, elämää johon et itse pääse etkä kuulu

Ulkopuolisuuden tunnelukosta kärsivä uskoo syvästi olevansa perustavaa laatua erilainen kuin muut. Hän ei tunne yhteenkuuluvuutta minkään ryhmän tai ehkä kenenkään ihmisten kanssa.

Toiset tuntevat yhteen kuuluvutta ehkä vanhempien tai sisarusten kanssa, mutta eivät muiden ihmisten kanssa. Tai voit kuulua johonkin pieneen ryhmään, jonka koet omaksesi.

Ulkopuolisuuden tunnelukon vallassa kiinnität huomiota lähinnä siihen mikä on erilaista ihmisten välillä. Et huomaa samankaltaisuutta.

Puuhastelet yksin ja pysyttelet etäällä ihmisryhmistä. Sinun on vaikea osallistua ryhmäliikuntaan taikka mennä harrastuksiin ylipäätään.

Ulkopuolisuuden tunnelukon ongelma on käytännössä uusien sosiaalisten suhteiden muodostaminen.

Ulkopuolisuuden tunnelukko on ohjannut sinua jo ehkä vuosien ajan välttämään sosiaalisia tilanteita. Noiden tilanteiden sietäminen on iso haaste tunnelukon avaamisessa.

Ulkopuolisuuden tunnelukon keinuttelu alkaa siitä, että alat huomioida mitä kaikkea samankaltaista sinussa on suhteessa muihin ihmisiin. Alat nähdä ja huomata ihmiset uusin silmin ja korvin.

Ulkopuolisuuden tunnelukko ei avaudu sormia napsauttamalla. Haasteelliseksi nousee myös se, että uusien tilanteiden sietäminen on aluksi uuvuttavaa.

Ulkopuolisuuden tunnelukon helpottaessa opit vähitellen huomaamaan, että voit tehdä valintoja yksinäisyyden ja kanssa käymisten välillä. Elämäsi on luultavasti edelleen enemmän itsekseen tekemistä kuin keskipisteenä olemista, mutta saat yhä enemmän rohkeutta lähteä myös ihmisten seuraan kun tunnet niin haluavasi.

Ulkopuolisuuden tunnelukosta irrottautuminen antaa aivan uudenlaista puhtia ja näkemystä elämään. Olet enemmän läsnä itsellesi ja muille ihmisille. Et mieti koko ajan mitä muut sinusta ajattelevat vaan olet ihminen toisten joukossa.

Asiakaskokemuksia tunnelukko työskentelyn seurauksena:

”Kaipaan ihmisiä elämääni ja olen ymmärtänyt nyt, että tunnelukko on ajanut minut yksinäisyyteen.” Heli 49 v.

”Olen huomannut, että en olekaan niin erilainen” Jouko 44 v.

”Uusien näkökulmien tuominen ongelmiin sekä itsetuntemuksen ja omien reagoimisien analysointi on lisännyt itsetuntemusta” Timo 45 v.

”Tajusin, että olin outo vain omasta mielestäni.” Jaakko 39 v.

”On ollut aina vaikea käsittää miksi olen kokenut niin suurta ulkopuolisuuden tunnetta tuttujenkin ihmisten seurassa. Nyt kun olen oivaltanut, miten se on ohjannut minua, olen saanut tunteen hallintaani.” Jaana 33 v.

 

Tässä vain pieni osa siitä miten ihmiset ovat kokeneet oivalluksia, helpotusta ja ymmärrystä siitä mitä tapahtuu kun tunnistaa tunnelukon vaikutukset. Vaikutusten tunnistamisen jälkeen on helpompi haluta muutosta.

Miten ulkopuolisuuden tunnelukko vaikuttaa sinun elämässäsi? Oletko ajautunut tai ajautumassa totaaliseen yksinäisyyteen? Tee muutos ennen kuin siitä tulee liian vaikeaa.

 

Avaa ulkopuolisuuden tunnelukkosi>>>

 

-Anneli

Kerro kaverille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.