Hylkäämisen tunnelukon vallassa menettämisen pelko ohjaa elämää

avaamoterapia

Kun sinulla on hylkäämisen tunnelukko voit elää uskomuksessa, että olet Ikään kuin tuomittu yksin olemiseen ja näin ollen suhtaudut jo valmiiksi epätoivoisesti ja epäuskoisesti ihmissuhteisiin.

Olipa suhde sitten kuinka hyvä tahansa jos olet hylkäämisen skeeman vallassa se tuntuu sinusta tuhoon tuomitulta.

Hylkäämisen tunnelukon vallassa olevalle ei tunnu olevan turvallisuutta eikä luottamusta vaikka ei olisi mitään todisteita siitä, että tulee hylätyksi juuri tässä suhteessa.

Olet epätoivoinen rakkaussuhteissa. Hylkäämisen tunnelukko ruokkii epävarmuutta ja ripustautumista. Hylätyksi tulemisen pelko tuottaa kohtuutonta vihaa tai pelkoa lyhyenkin erossa olon ollessa tulossa.

Hylkäämisen tunnelukko ilmenee ennenkaikkea läheisissä ihmissuhteissa

 

Hylkäämisen tunnelukko aktivoituu herkästi läheisen tai rakastetun pienistäkin toimista. Kuten vaikka jos kumppani näyttää hetkellisesti olevan ikävystynyt taikka ei ole jatkuvasti ikäänkuin yhteydessä sinuun puheen tai kosketuksen kautta.

Hylkäämisen tunnelukon ohjaamana ihminen ”lukee” yliherkästi merkkejä hylätyksi tulemisen mahdollisuudesta ja asettaa usein kumppanille ihan mahdottomia vaatimuksia siitä miten tämän tulisi olla, jotta itsellä ei olisi pelon tunnetta.

Hylkäämisen tunnelukko voi ohjata toistuvasti suhteisiin, jotka eivät kestä.

Voit joko itse hylätä kun pelko hylätyksi tulemisesta käy sietämättömäksi kestää.

Tai voit olla niin takertuva, mustasukkainen tai syyttävä, että saat hylkäämisen aikaiseksi ikään kuin sabotoimalla suhdetta.

Hyvin yleinen tilanne on kuitenkin se, että todellakin valitset kumppaniksesi toistuvasti ihmisiä, jotka kohtelevat sinua huonosti ja hylkäävästi ja juuri siten, mitä pelkäät.

 

Hylätyksi tulemisen tunnelukon tunnistaa tunteiden kehästä.

 

Kun lukko aktivoituu hylkäämistä pelkäävä kulkee pelosta surun kautta vihaan. Alku paniikki on kuin pienen lapsen hätä kun hän eksyy äidistään. Sitä seuraa vähitellen suru yksinäisyyden tunteesta, joka voi kehittyä ajan myötä myös ihan masennusoireiksi.

 

Tunnista itsessäsi mahdollinen hylkäämisen tunnelukko, jotta sen työstäminen voisi käynnistyä eikä siitä tulisi koko elämää hallitseva kaava.

 

Lue lisää hylkäämisen tunnelukon avaamisesta >>>>>

-Anneli