Hylkäämisen skeema.

Hylkäämisen skeema on yksi hyvin varhain syntyvistä tunnelukoista. Hylätyksi tulemisen pelko vaikeuttaa elämää monintavoin ja ennenkaikkea parisuhteessa se on ongelmallinen. Voi olla, että et hakeudu ollenkaan läheisiin suhteisiin tai toimit itse hylkäät ennenkuin sinut hylätään periaatteella.

Voit olla riippuvainen ja takertuva, sekä tuskallinen mustasukkaisuus ja epäluulo kalvavat mieltäsi.

Pelkäät tuhoavasi hyvänkin suhteen. Tunnelukoistamme emme pääse eroon koittamalla väkisin olla huomioimatta tunteitamme. Voimme kuitenkin alkaa tutustumaan paremmin skeeman mekaniikkaan ja sitä kautta päästä tukevammalle pohjalle elämässämme niin että emme toimi skeeman määrittämällä tavalla.

Tunnelukot alkavat hellittää tiedostamisen kautta. Kun ymmärrät, että sinulla on esim. hylkäämisen tunnelukko, silloin sinulla on jo mahdollisuus vaikuttaa siihen.

Alat tunnistaa skeemavetoista käytöstä ja se mahdollistaa sen, että voit alkaa pikku hiljaa tehdä valintoja. Voit valita tunteen mukaan käyttäymisen ja sen miten haluaisit käyttyä välillä.

Skeeman otteesta irrottautuminen on mielen uudelleen koulutamista eikä siinä auta oikotiet. On vain päätettävä, että haluan elää toisenlaista elämää kuin olla jatkuvien tunnekuohujen ja ristiriitojen sekä jatkuvan hylätyksi tulemisen pelon vallassa.

Aloita tästä tehtävästä.