Hylätyksi tulemisen pelko.

Hylkäämisen skeema on yksi yleisimmistä ja hankalimmista. Hylätyksi tulemisen pelko on myös hyvin inhimillinen ja herättää voimakkaasti tunteen lapsesta joka tavalla taikka toisella on joutunut kokemaan hylkäämistä.

Hylkäämisen pelko saa meidät käyttäytymään monella eri tavalla niin, että se häiritsee tämän päivän elämäämme.

Voi olla, että takerrut kumppaniisi taikka et ollenkaan antaudu läheiseen suhteeseen vaan jätät ennen kuin sinut jätetään.

Hylätyksi tulemisen pelko ei välttämättä näy yksistään parisuhteessa vaan voi olla, että olet mustasukkainen myös ystävistä, työkavereista jne. Voit olla vihainen sisaruksille ja vanhemmille vaikka et tavoita miksi,

Tämä skeema saa sinut usein joko hakeutumaan toistuvasti kokemaan hylkäämistä valitsemalla kumppaneita jotka eivät halua sitoutua taikka sabotoimalla oman pelkosi takia turvallistakin ihmissuhdetta.

Tunnelukko ei hellitä sillä, että yrität väkisin sen sivuuttaa vaan se hellittää sillä, että opettelet tuntemaan sen ja tulemaan skeemasi kanssa ystäväksi ja huomaamaana sen toimintamekaniikan, jolloin voit yhä enemmän valita, että et antaudu toimimaan skeeman määräämällä tavalla.

-Anneli

Voit alkaa opettelemaan skeeman kanssa toimimista esim. tämän tehtävän avulla jonka voit lunastaa tästä: