Miksi Avaamo?

Muutama vuosi sitten kun mietin nimeä toiminnalleni ja halusin perustaa nettisivut, mielessäni pyöri koko ajan Avaamo. Vastustin nimeä aikani koska juuri siihen aikaan pulpahteli saman tyyppisiä yritysnimiä joka suunnasta. Mutta parempaakaan en keksinyt ja minulla tuo nimi syntyi juurikin ajatuksesta, että kun opimme ja opiskelemme itseämme niin mielemme ja ajatuksemme avautuu ja sitä kautta tunnelukkomme napsahtelevat jos nyt ei ihan apposen avoimeksi niin ainakin niin raolleen, että emme ole enää niiden vallassa.

Siispä siksi Avaamo

Asiakkaitani houkuttelen läsnäolon poluille eli Mindfulness on tämän päivän sana. Itse ajattelen pitkälle, että mindfulness ei ole niinkään keskittymisharjoituksia vaan keskittymisharjoitukset ovat tie läsnäoloon siis mindfulnessiin, mielen täyteyteen. Tarvitsemme noita harjoituksia aluksi, jotta oppisimme tuntemaan mitä se tarkoittaa, että on tietoinen. Arjessa ajattelen, että tietoisuus on juuri sitä, että tiedän suurimmaksi osaksi aikaa miksi toimin kuten toimin. Että valitsen puhua näin tai tehdä näin, tunteeni eivät määrää toimintaani vaan vaikka tunteeni ja mieleni väittäsi mitä tahansa niin minä itse tietoisesti päätän mitä teen.

Usein asiakkaani pohtivat sitä miten voi jaksaa koko ajan tarkkailla ajatuksiaan ja tuntemuksiaan? Eikö se ole valtavan työlästä ja raskasta? Kyllä totta kai, aluksi kaikki vaatii työtä. Mielen harjoittaminen on ihan samalla tavalla treenaamista kuin minkä tahansa lihaksen harjoittaminen tai muokkaaminen. Toisaalta mielen harjoittaminen palkitsee aika nopeasti ja on todella mielenkiintoista. Voitkin huomata, että omaan itseesi tutustuminen onkin yksi parhaimmista tyypeistä kenet olet tavannut.

Ja se tärkein, hyvinkin pian alatkin huomata, että raskasta onkin ollut juuri se, että olet ollut mielesi, tunteidesi, ajatustesi hallitsema kuin lastu laineilla tai suorastaan myrskyissä. Nyt kun mielesi onkin sinun hallinnassasi niin olo alkaakin olla suurimmaksi osaksi aikaa vakaa ja vain uteliaana tarkkailet ja kuuntelet myrskytuulten ulinaa ympärilläsi. Mutta sinua ei tuo myrsky heiluttele koska tiedät mitä mielesi yrittää uskotella kuten vaikka,  että et ole tarpeeksi hyvä ja riittävä ja nyt voit vain tyynesti kiittää mieltäsi tuosta yrityksestä mutta kiitos mutta ei kiitos, tänään en ”osta” tuota ajatusta koska tiedän paremmin.

 

Ja tätä siis on minun ymmärrykseni mindfulnessista, eli tiedän missä olen, kenen kanssa olen, mitä teen ja miksi tunnen kuin tunnen ja

v a l it s e n toimia niin kuin parhaaksi näen juuri tässä tilanteessa.