Kognitiivista terapiaa painonhallinnassa.

Kognitiivisella käyttäytymisterapialla on saatu positiivisia muutoksia myös painonhallinnan kanssa kamppailevilla ihmisillä.

Suotuisat muutokset voivat olla mahdollisia kun kiinnostutaan tutkimaan ruokaan ja ruokailuun liittyviä tuntemuksia ja ajatuksia. Emme keskity niinkään siihen, että olisi jotain kiellettyä, vaan miten muutos olisi mahdollista ja mikä sitä estää?

Hyvä on miettiä mitä on aiemmin kokeillut ja mikä siinä on toiminut ja mikä ei. Kannattaako enää yrittää jotain minkä on havainnut itselle tehottomaksi keinoksi ?

Ehkä aika usein on ylipainossakin kyse jostain ihan muusta kuin, että tykkää syödä liikaa :). Ja toisaalta jos ei paino ole itselle ongelma niin ei siitä ongelmaa kannata tehdä!  Siinä tapauksessa, että toivoisi jotain muuta tai kokee huonovointisuutta ja ehkä terveydellisiä ongelmia kilojen takia, voi kognitiivinen keskusteluterapia tuoda yllättäviä ja uusia näkökulmia ja ajatuksia.