Avaus;)

Ajattelin pitää muodikkaasti ns. blogia sivustollani..oman oppimisen kannalta, sekä siksi, että toivon niiden ihmisten jota asia kiinnostaa, saavan kenties jotain haluamaansa tietoa sekä minusta, minun ajatusmaailmastani ja ennenkaikkea sivustoni aiheista jos vaikka mietit mahdollisen terapian aloittamista. Olen vuonna -61 syntynyt nainen siis reilu viiskymppinen:). Olen vuonna -98 valmistunut lähihoitajaksi mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyöhön suuntautuen, sitä aiempi koulutukseni on kaupalliselta puolelta. Työskentelin lasten – ja varhaisnuorten psykiatrian osastoilla sekä jonkin verran myös aikuispuolella.  Muutaman vuoden työskenneltyäni aloitin työn ohessa sairaanhoitajaopinnot mutta vuoden opiskelun jälkeen lähdin yrittäjäksi hyvinvontialalle ja sillä tiellä olen edeleen. Kuitenkin haave terapeutin ammatista on aina kaihertanut mieltäni. Ihmeteltyäni muutaman vuoden, että vieläkö sitä voisi lähteä opiskelemaan  kuulin tai luin jostain kun joku lausui: viiden vuoden päästä sitä on jokatapauksessa sen ikäinen mitä on  olipa sitten toteuttanut haaveitaan tai ei, joten eikö sen ajan voi samantien käyttää niinkuin parhaaksi näkee:). Olen vuosien varrella opiskellut erilaisia meditaatio sekä muita itsetuntemusmenetelmiä esim. Eeva Hietavan Vedic Art kursseilla intuitiivista Veda taidetta, Human Partners:n kurssilla Mindfulnessia ym. Itselläni on 5-7 alaista, joten sitä kautta myös olen erilaisia ihmissuhdetaitoja saanut itsessäni kehittää.

Tällä hetkellä opiskelen Integrumin ja Jyväskylän Yliopiston alaisen kognitiivisen psykoterapian koulutusohjelmassa sekä Mindfulness-pohjaisessa tietoisuustaito-ohjaajan koulutuksessa. Opiskelen lisäksi skeematerapiaa Suomen johtavan skeematerapeutin Kimmo Takasen työnohjauksessa  ( www.mentores.fi).

Käytän omien asiakkaideni kanssa runsaasti skeematerapiaan pohjautuvaa työskentelyä.  Skeematerapiassa asiakas on samalla viivalla terapeutin kanssa ja matkaa tehdään yhdessä oppien ja oivaltaen tasavertaisina ihmisinä.

Tulen avaamaan varsinkin skeematerapian maailmaa mutta pohdiskelen myös ihmisen oloa ja eloa eri puolilta.  Välttämättä asiat eivät etene mitenkään erityisessä järjestyksessä vaan kirjoittelen aina sen hetken ajatuksia ja mitä olen pohdiskellut juuri tänään..Toivon  että saat jotain itseäsi hyödyttävää tietoa sivuiltani:)

Tänään tuli mieleeni koiravanhustani katsellessa, että todellakin siinä on mindfulness huipussaan. Kun tulen kotiin, koiruli ei osoita mieltään, että miksi tulet vasta nyt ja miksi olen joutunut olemaan niin pitkään ilman seuraa jne.. ei se on heti tyytyväinen rapsutuksista ja ottaa ne vastaan täysin rentona ja tyytyväisenä juuri sillä hetkellä olevaan tilanteeseen. Siinäpä meille kaksijalkaisille oppimista mutta onneksi oppiminen ja muutos on mahdollista aina ja lisäksi se on vielä erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaa.

Valoa ja Iloa päivääsi.

 

Anneli